ABD’li yetkililerden Türkiye ve Ürdün’e Suriye ziyareti

ABD’li yetkililerden Türkiye ve Ürdün’e Suriye ziyareti

Üst düzey bir heyet, Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunu görüşmek üzere Türkiye ve Ürdün’de çeşitli temaslarda bulunacak.
       
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID), 23-31 Ocak tarihlerinde Türkiye ve Ürdün’e üst düzey Amerikalı yetkililerden oluşan bir heyet göndereceği bildirildi.
    
Açıklamada, heyetin, temasları çerçevesinde, Suriye’de ve çevresindeki insani durumu ve ABD’nin ilave destek sağlamasının yollarını ele almak üzere üst düzey hükümet ve insani yardım yetkilileri, Suriye Muhalefet Konseyi ve diğerleriyle görüşmeler yapacağı belirtildi.
    
Heyette, Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve Şam Büyükelçisi Robert Ford’un yer alacağı kaydedildi.
    
Açıklamaya göre, heyet Türkiye’de bulunacağı süre zarfında, Suriyeli mültecilere ve Suriye’dekilere yardımları konuşmak üzere uluslararası insani yardım kuruluşları ve bağımsız kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek. Heyet ayrıca Suriyelilerin kaldığı bir kampı ziyaret edecek, Türk hükümeti yetkilileri ve Suriye Muhalefet Konseyi’nin üyeleriyle görüşecek.
    
Heyet Ürdün’de de yerel topluluklarda yaşayan Suriyeli sığınmacılara destek programlarını inceleyecek, ayrıca Ürdün hükümeti ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcileriyle görüşmeler yapacak.
    
Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, ABD’nin bugüne kadar, Suriye’deki 3 milyondan fazla kişi ile komşu ülkelere kaçan 650 binden fazla kişi için 210 milyon dolarlık insani yardım sağladığı belirtildi. Amerikan halkından gıda, tıbbi malzeme, battaniye ve gerekli kış malzemesinin, Suriye’deki çocuk, kadın ve erkeklere olduğu kadar, dışarıdaki sığınmacılara da ulaşmakta olduğu kaydedilen açıklamada, sadece Halep’te, ABD fonlu insani yardımların, ihtiyaç duyan 250 binden fazla kişiye yardım sağladığı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.