ABD ve Çin arasında siber çatışma zirvesi

ABD ve Çin arasında siber çatışma zirvesi

Başkan Barack Obama ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, siber güvenlik konularındaki anlaşmazlıları çözmek için California’da bir araya geldi.

İki başkan California’da düzenledikleri ortak basın toplantısında siber güvenlik meselesine değindiler.

Obama, tartışma konusu olan siber güvenlik meselesini “alışılmadık bir durum” sözleriyle değerlendirirken, Çin lideri Xi ile görüşmenin ilk turunda büyük ölçüde bu konunun ele alındığını kaydetti.

Çin Devlet Başkanı Xi, de söz konusu siber saldırılarda ülkesinin parmağı olduğu suçlamalarını kabul etmeyerek, Çin’in de siber casusluğun kurbanı olduğunu söyledi.

ABD ve Çin’in, siber meselelere ilişkin “kesin bir anlayışa” varmalarının önemine değinen Obama, ABD hükümetine ve iş dünyasına ait bilgisayarlara yönelik korsan saldırılar konusunda Çin’i suçlamaktan kaçındığı gözlendi.

ABD ile Çin arasındaki “siber çatışma” yıllardır devam ediyor. Ancak resmi olarak ilk kez Washington, Çin yönetimini ve ordusunu siber saldırılar konusunda suçlamıştı.

Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından yayımlanan yıllık raporda, Çinli siber saldırganların, ABD ordusuna yönelik saldırılarda Washington’un dış politikası ve askeri planlarıyla ilgili bilgi toplamaya çalıştıkları ifade edilmişti.

Güney Kaliforniya’da çölün ortasında lüks bir otelde iki gün sürmesi beklenen zirveye, Dışişleri Bakanı John Kerry, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve diğer üst düzey yetkililer de katılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.