ABD Senatosu’nda hükümeti kınayan tasarı

ABD Senatosu’nda hükümeti kınayan tasarı

ABD Dış İlişkiler Avrupa İşleri Alt Komitesi’ne perşembe günü Twitter ve YouTube yasaklarından dolayı Erdoğan hükümetini kınayan bir karar tasarısı sunuldu.

Alt Komite’nin Başkanı Demokrat Connecticut Senatörü Chris Murphy ile kıdemli Cumhuriyetçi Wisconsin Senatörü Ron Johnson tarafından sunulan tasarıda, “Türk hükümetinin sosyal medyada özgür ifadeyi ve internet özgürlüğünü kısıtlayan eylemlerini kınıyoruz.” deniyor.

    Tasarıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasağı deldiğine işaret edilirken, “ABD Senatosu, Türkiye hükümetine sosyal medya dâhil basın özgürlüğüne kısıtlamalarını derhal sona erdirmesini ve Twitter’a erişimi sağlaması çağrısında bulunur.” ifadesi yer alıyor. En çok sayıda tutuklu gazetecinin Türkiye’de bulunduğu kaydediliyor.

    Senatör Murphy, yaptığı basın açıklamasında, “Twitter ve YouTube gibi siteleri kapalı tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi mahkemelerinin kararlarını hiçe saymaktadır. Eğer Türk hükümeti Avrupa Birliği ile nihai entegrasyona doğru ilerlemek istiyorsa, tutum değiştirmeli ve Türk halkının temel demokratik özgürlükleri yaşama hakkına saygı duymalıdır.” dedi. İki senatörün sunduğu tasarının alt komite ve Dış İlişkiler Komitesi’nden geçerse Senato Genel Kurulu’na gelme ihtimali bulunuyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.