ABD istihbaratının sırrını açıklayan Snowden, Hong Kong’ta

ABD istihbaratının sırrını açıklayan Snowden, Hong Kong’ta

ABD istihbarat servislerinin, telefon kayıtlarını ve internet faaliyetlerini izlediğini söyleyen eski bir CIA çalışanı Edward Snowden, Hong Kong’ta saklanıyor.

İngiltere medyası, söz konusu bilgileri açıklayan kişinin 29 yaşındaki Snowden olduğunu ve şu an Hong Kong’ta olduğunu yazdı. ABD’nin geri istediği Snowden ile ilgili Çin yönetimi henüz bir açıklama yapmadı.

İngiliz medyası, halen ABD’nin savunma sanayi şirketi Booz Allen Hamilton’a çalışan Edward Snowden’ın verdiği röportajda, 20 Mayıs’ta Hong Kong’a giderek bir otele gizlendiğini yazdı.

Snowden, “Bu tür şeylerin yaşandığı bir toplumda yaşamak istemiyorum. Yaptığım ve söylediğim her şeyin kayıt altına alındığı bir dünyada yaşamak da istemiyorum. Yakınlarıma bir şeyler olmasından korkuyorum.” demişti.

İngiliz Guardian gazetesi de geçen hafta ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA), şüpheli olduklarına dair bir bilgi olmadan milyonlarca ABD’linin telefon ve internet bilgilerinin toplu bir şekilde izlendiğini bildirmişti.

ABD istihbarat birimlerinin, Prizma isimli bir programla Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube ve Apple olmak üzere 9 internet şirketinin veri tabanına girerek, söz konusu bilgilere ulaştığı kaydedilmişti. Geçen Mart ayında dünyadaki internet ağlarından toplanan veri miktarı ise 97 milyar olarak açıklanmıştı.

NSA ve istihbarat birimleri, bilgilerin sızdırılması üzerine Adalet Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.