ABD Başkanı Obama, Latinlere ”Hepimiz tekiz, birbirimize ihtiyacımız var” mesajı verdi

ABD Başkanı Obama, Latinlere ”Hepimiz tekiz, birbirimize ihtiyacımız var” mesajı verdi

Latin nüfusun çoğunlukta olduğu ve seçimlerde ”salıncak” eyaletlerden biri olan Florida’da yapılan Seçilmiş ve Atanmış Latin Yetkililer Ulusal Derneği’nin toplantısında dün Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney’nin ardından ABD Başkanı Barack Obama konuştu. 
Romney’in 10-15 dakika civarında süren, çok az alkış alan ve ”durgun” şekilde geçtiği yorumları yapılan konuşmasına karşın, Obama’nın sahnede yaklaşık 30 dakika kaldığı ve sözlerinin güçlü alkışlarla bölündüğü görüldü. 
Konuşmasında sık sık Romney’ye üstü açık veya kapalı ”taş atan” Obama, sözlerine de Romney’nin önceki günkü konuşmasına atıf yaparak başladı. 
Romney’nin ”bu seçimlerin iki kişi veya Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında değil, Amerika’nın geleceği hakkında bir seçim” olduğunu söylediğini hatırlatan Obama, esprili şekilde ”Kendisiyle bir çok konuda bakışımız farklı, ama bu sözlerin doğruluğu konusunda kendisine daha fazla katılamam” dedi. Çünkü, Obama zaten son dönemki konuşmalarında aynı mesajı veriyor, özellikle bu seçimlerin kişi ve partilerle değil, ”Amerika’nın geleceğiyle” alakalı olduğunu vurguluyordu. 
Obama, konuşmasında da yine bu seçimlerin Amerikalıların ”ne için mücadele verdikleri ve Amerika için hangi vizyona inandıklarının” sorusunu sormaları ve cevaplamaları gereken bir seçim olduğunu söyledi.
ABD’de kayıt altında olmayan ciddi bir Latin nüfus bulunuyor ve göçmenlik konusu ülkenin uzun süredir tartıştığı ama çözüme varamadığı bir konu. 
Amerika’nın ”kanunlar ve göçmenler” ülkesi olduğunu vurgulayan Obama, şu anki göçmenlik sisteminin bu değerleri yansıtmadığını belirterek, sistemin, ABD’de okuyan aydınlık beyinlerin başka ülkelere gidip orada iş kurmasına yaradığını, aileleri ayırdığını, masum gençlerin okuma fırsatını yok ettiğini ve kurallara göre çalışan göçmenleri cezalandırdığını dile getirdi. 
Obama, iki partili hazırlanan ”Dream Act” adlı göçmenlik reformunun Cumhuriyetçiler nedeniyle Kongre’den geçirilmediğini hatırlatarak, ”Başkan olduğum müddetçe bu uğurda mücadele vermekten vazgeçmeyeceğim. Bizleri bağlayan bağların, ayıranlardan daha güçlü olduğuna inandığım için başkanlık için yarıştım. Hepimiz tekiz, birbirimize ihtiyacımız var. Bizim milliyetçiliğimiz, ırk, etnik köken, inanç ve mezhebe değil, Amerika’nın kalıcı ve daimi umuduna yönelik ortak inancımızdan kaynaklanıyor” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.