Üç kadını kaçırıp 10 yıl evinde hapseden Castro’nun kefalet bedeli 8 milyon dolar

Üç kadını kaçırıp 10 yıl evinde hapseden Castro’nun kefalet bedeli 8 milyon dolar

Bu sabah hakim karşısına çıkarılan ve üç genç kızı kaçırarak 10 yıl boyunca evinde zorla tutan  Ariel Castro’nun tutuksuz yargılanabilmesi için 8 milyon dolar kefalet bedeli belirlendi.


Mahkemeye çıkarılmasında ve hakkında okunan suçlamaları dinlediği süre içinde sürekli başı önde duran Castro, bu süre zarfında kimse ile göz temasında bulunmadığı hatta tek kelime dahi etmediği görüldü.


Hakkında açılan dört davanın her biri için savcılık makamı 2 milyon talep ederken Castro, mahkemeye çıkarıldığı süre içinde yalnızca hakkında belirlenen kefalet bedelini imzalama dışında hiçbir eylemde bulunmadığı görüldü.


2002, 2003 ve 2004 yılında üç genç kızı kaçıran ve ortalama 10 yıl evinde zorla alıkoyan Ariel Castro dışında olayla ilgili olarak iki kardeşi daha gözaltına alınmıştı. Ancak polisin yaptığı araştırmalar sonunda Ariel Castro’nun diğer iki kardeşinin kaçırılma olayında suçlu olduklarını gösterecek delillere ulaşamadı. Yine kaçırılan üç kadının da Castro’nun iki kardeşini ifadelerinde suçlamaması üzerine savcılık makamı gözaltında tutulan sanıkları serbest bıraktı.


Bugün 52 yaşında olan ve bir dönem okul servis şoförü olarak çalışan Castro için polis, kaçırdığı kızları ayrı odalarda tuttuğu, onları zincirlediği ve  defalarca kurbanları hem cinsel hem de psikolojik tecavüzde bulunduğunu söyledi.  

Mahkeme, Castro için üç kadın ile bu kadınlardan birinden doğan çocuğu da kaçırma suçlamalarıyla suçlanıyor.

Bugün yaşları 20 ila 30 arasında olan üç kadın kaçırıldıkları dönem 14, 16 ve 20 yaşlarındaydı. Evde kapalı tutuldukları 10 yıl süresince dışarıya çıkma veya kaçma imkanlarını hiç bulamadıkları belirtilen üç kadından Amanda Berry, pazartesü günü yakaladığı bir fırsatı iyi değerlendirdi. Berry, tutuklu kaldığı evin kapısını kırıp yan evde oturan komşusundan polisi aramasını istedi. Daha sonra polis ile telefonda konuşan Berry, diğer iki kadın ile birlikte farklı tarihlerde kaçırıldıklarını ve 10 yıldır bir evde zorla alıkonulduklarını söyledi.

Amerika’da büyük şaşkınlığa yol açan kaçırılma olayı yine ülkede binlerce kayıp insan için yakınlarına umut ışığı oldu.

Castro’nun kaçırığı üç kadından bir olan Berry’den de bir çocuk sahibi olduğu kaydedildi. Kız çocuğunun şuan 6 yaşında olduğu belirtildi.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.