Trayvon olayına ‘esrar’ karıştı

Trayvon olayına ‘esrar’ karıştı

Dün Trayvon Martin’in öldürülmesinin birinci ayını doldurması nedeniyle Amerika genelinde olaya duyulan tepki sokaklara taştı. Binlerin katıldığı protesto gösterilerinde Trayvon’ı öldüren George Zimmerman’ın hapse atılması ve adaletin yerini bulması istendi. Diğer taraftan Trayvon’un öldürüldüğü dönemde okulundan uzaklaştıma aldığı buna gerekçe ise üzerinde esrar bulunduğu iddiaları da kafaları karıştırdı.

Florida eyaletinin Sanford şehrinde 26 Şubat günü silahsız olmasına rağmen bir sitenin güvenliği tarafından vurularak öldürülen 17 yaşındaki Trayvon ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Trayvon’un ebeveynleri oğullarının siyah olması nedeniyle birçokları tarafından ‘‘doğal kuşkulu’’ olarak görülmesinden yakındı. Trayvon’un yaşadığı şehir olan Sanford da yapılan gösteride konuşan annesi Sybrina Fulton, oğlunun kitabının arasında esrar (marijuana) bulunması nedeniyle okuldan 10 gün uzaklaştırma cezası aldığı iddialarına, ‘‘Şuan bir gerçek var o da; oğlumun vurulmasının yanın da bir de adını kötüye çıkarma gayretleri’’ diye tepki gösterdi.

Oğlunun öldürülmesinin acısı yanında adaletsizliğin de canını çok yakmasından şikayet eden Trayvon’un babası Tracy Martin, ‘‘Biz adalet istiyoruz, adalet istiyoruz’’ diye toplanan kalabalığa seslendi. Sanford’a yapılan gösteride konuşanlardan birisi de ünlü sivil haklar savucusu rahip Al Sharpton, ‘‘Doğru olanı yapın ve Zimmerman’ı şimdi tutuklayın’’ diye yetkililere seslendi.

İnternet üzerinden Zimmerman’ın tutuklanması için yürütülen imza kampanyasına bugüne kadar 2 milyondan fazla insan imza attı. Pazartesi günü Trayvon’un öldürülmesinin ay dönümü nedeniyle Amerika genelinde yapılan protestolarda binlerce insanın kapşonlu tişörtler giymesi dikkat çekti. Trayvon’un öldürüldüğü gün kapşonlu tişört giymesinin Fox Televizyonu başta olmak üzere bazı muhafazakar çevreler ölümünde birinci derece bu giyim şeklinin neden olduğunu ileri sürmesi protestocuların tepkisine neden oldu. Dün meydanlara çıkan binlerce insanın hepsi Trayvon gibi giyinerek olayda asıl etkenin kapşonlu tişört değil ırkçılığın olduğunu savundular.

Sanford’ın dışında dün Georgia eyaletinin başkenti Atlanta, San Francisco, Iowa, Detroit, Philadelphia, Houston Iowa City başta olmak üzere birçok irili ufaklı şehirde gösteriler yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.