Sandy’in New Jersey ile New York’a maliyeti 60 milyar dolar

Sandy’in New Jersey ile New York’a maliyeti 60 milyar dolar

Süper kasırga Sandy’in 150 yakın insanın canını almasının dışında geride yıkıp harabiye çevirdiği özellikle New Jersey’in sahil kesiminde toplam zararın 29 milyar 400 milyon dolar olduğu açıklandı. Bu ayın başında New York Sandy’in maliyetini eyalete 30 milyar dolar olarak açıklamıştı.

New Jersey Valisi Chris Christie yaptığı açıklamada süper kasırga Sandy’in New Jersey eyaletine toplam en az maliyetinin 29.4 milyar dolar olduğunu söyledi. Sandy’in yol açtığı hasrın toplamı içinde insanların yıkılan evleri, işyerleri, iş kaybı ile alt yapıya verdiği zararlar yer alıyor. Vali Christie yaptığı yazılı açıklamada, New Jersey için hesap edilen kasırga maliyeti içinde yine felaketzedelere yapılan insani yardım, federal devletin kurtarma çalışmaları ile Ulusal Acil Yönetim Merkezi’nin (FEMA) çalışmalarının da yer aldığı belirtildi.

Sandy’in New York’a verdiği zarar da daha önce bu eyaletin Valisi Andrew Cuomo tarafından 30 milyar dolar açıklanmıştı. Sandy sonrası genel olarak kasırganın Amerika’ya toplam 40 milyar dolalık zarara yol açacağı tahmin ediliyordu. Yalnızca iki eyalette 60 milyar dolarlık hasara yol açan Sandy’in etkili olduğu diğer eyaletlerle birlikte toplam maliyetinin ne kadar olacağı önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor. 30 Ekim günü Amerika’nın doğu eyaletlerini vuran Sandy özellikle New Jersey ile New York’ta etkili olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.