Pakistanlı Malala, Beyaz Saray’da

Pakistanlı Malala, Beyaz Saray’da

ABD Başkanı Barack Obama, Pakistan’da kız çocuklarının eğitimine destek verdiği için Taliban tarafından başından vurulan en genç Nobel Barış Ödülü adayı Pakistanlı kız Malala Yusufzai ile Beyaz Saray’da görüştü.

Beyaz Saray, görüşmeye Obama’nın eşi Michelle Obama’nın da katıldığı açıkladı. Beyaz Saray görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin dünya ile birlikte Malala’nın eğitim ve kızların okula gitmesi için gösterdiği cesaret ve kararlığı kutladığı ifade edildi.

 

Başkan Obama’nın Malala ile görüşmede, Uluslararası Kızlar Günü münasebetiyle bir bildiriyi imzaladığı belirtildi. Obama’nın imzaladığı bildiride “Dünyanın her kıtasında dünyayı değiştirmek için çaba sarf edecek kızlar bulunuyor ve bizler sadece onların hayallerinin gerçekleştirmesi için onlara olanak sağlamamız gerekiyor.” ifadeleri yer aldı.

MALALA: ABD İHA SALDIRILARI TERÖRİZMİ KÖRÜKLÜYOR

Malala görüşme sonrası verdiği demeçte, ABD’nin insansız hava araçları (İHA) saldırılarının terörizmi körüklediğini ve yüzlerce sivil kayba sebebiyet verdiği için Pakistan halkı tarafından kızgınlıkla karşılandığını belirtti. Malala ayrıca Başkan Obama’ya, Pakistan, Afganistan ve Suriye’deki mültecilerin eğitimine verdiği destekten dolaya da teşekkürlerini iletti.

 

 

‘I am Malala’ isminde bir de kitabı olan Malala Yusufzai, geçtiğimiz aylarda Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nü ve AB insan hakları Ödülü’nü layık görülmüştü.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.