Metronun altına ittiği adamı öldüren kadın;  ‘‘Müslüman ve Hindular’dan nefret ediyorum’’

Metronun altına ittiği adamı öldüren kadın; ‘‘Müslüman ve Hindular’dan nefret ediyorum’’

New York’un Queens semtinde durakta bekleyen bir şahsı metro yaklaşırken arkasından iterek ölümüne neden olan kadından korkunç itaraf geldi. Polis tarafından yakalan Erika Menendez isimli kadın, ‘‘Müslüman birini arkasından raylar üzerine itekledim. Müslüman ve Hindular’dan nefret ediyorum’’ dedi.  

Hindistan kökenli Sunando Sen’i (46) metro raylarına iten Menendez, polise verdiği ifade de, ‘‘Müslüman ve Hindulardan nefrek ediyorum, ta ki 2001 yılında İkiz Kulleri yıkmalarından dolayı ve onları bir şekilde cezalandırmak istiyordum’’ diye konuştu.

Menendez’in polise verdiği ifadeyi kamuoyu ile paylaşan Queens Bölge Savcısı Richard A. Brown, Sen’in raylara itilirken kendini savunabileceği bir pozisyonunun bulunmadığını da söyledi. Perşembe akşamı yaşanılan olaydan sonra dün tutuklanan ve isminin Erika Menendez olduğu belirtilen kadının 31 yaşında olduğu açıkladı. Menendez’in ikinci derece adam öldürme ve nefret suçlarından dolayı dava edecek olan Savcı Brown, ‘‘Bir sanık tarafından böylesine nefret dolu bir ifadeyi hangi uygar toplum hoşgörebilir!’’ diye tepki gösterdi.

Savcı Brown, Menendez’in daha önce herhangi bir suça veya akli dengesinin bozuk olduğuna dair kaydıınn da olmadığını dile getirdi.   

Menendez’i cumartesi günü yakalayan New York Polis Departmanı’na (NYPD) bağlı dedektifler, daha sonra savcı gözetiminde ifadesini aldı. İfadesinde Müslüman ve Hindular’a karşı nefret sözleri sarf eden Menendez’in mahkeme tarafından suçlu bulunması durumunda en az 20 hapis cezası alabileceği öngörülüyor. Hatta Menendez’in ömür boyu hapse mahkum edilmesi de sözkonusu.

Bu ay içinde New York’ta ikinci defa bir kişinin metro altına itilerek öldürülmesi şehirde yaşayan insanları tedirgin ediyor. Daha önce 3 Aralık tarihin Manhattan 49. Sokak üzerindeki durakta tartıştığı Kore asıllı Ki-Suck Han’ı (56) raylar üzerine iten Naeem Davis (30), mağdurun feci şekilde ölümüne neden olmuştu.  Han’ın metronun altında kalışının fotoğrafını kapak sayfasında büyük fotoğrafla veren New York Post ve fotoğrafı çeken foto muhabiri de uzun süre eleştiri almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.