Mekkeyi bombalamaya kalkan komutan için Genelkurmay harekete geçti

Mekkeyi bombalamaya kalkan komutan için Genelkurmay harekete geçti

Amerikan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kurmay Akademesi’nde bir komutanın öğrencilere İslam ile ‘topyekün savaş’ için gerekirse atom bombası kullanılması yönünde ders vermesi ABD Ordusu’nun tepesindeki ismi harekete geçirdi. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, dersin verilmesini kınarken, bunu ‘‘reddedilmesi gereken’’ bir olay olarak niteledi.

Amerika’nın en gözde askeri okullarından olan Kurmay Akademisi’nde (Joint Forces Staff College) İslam karşıtı dersin verilmesi olayını Pentagon’da doğruladı. Aylık yayınlayan Wired dergisinde ilk defa yayınlanan askeri akademideki dersin içieriğindeki İslam düşmanlığı okuyanları gözlerine inanıramamıştı.

İslam ile topyekün savaşı öneren Yarbay Stephen Dooley, bu doğrultuda sivillerin yaşadığı şehirlerin dahi atom bombası ile bombalanması gerektiğini öğrencilerine aktarıyordu. Dooley, seçmeli dersinde Mekke ile Medine’nin de bombalanmasını isterken Suudi Arabistan’ı da aç bırakarak cezalandırılması gerektiğini savunuyordu.
Akademi de verilen derslere Dooley’in yalnızca kendisi değil İslam düşmanlığı ile tanınan bazı isimleri de davet ederek Müslümanlar ile nasıl mücadele edileceği konusunda nefret dolu konferanslar verdirdiği de ortaya çıkmıştı.

Bu belgelerin kamuoyuna çıkmasının ardından Pentagon dersin içeriği ile ilgili yazılan haberlerin doğru olduğunu bildirdi. Pentagon internet sitesinden dersin içeriği için; bunun akademinin değil ‘‘hasta ruhulu’’ askerin kendi düşünceleri olduğunun altı çizildi. Pentagon bu amaç ile Genelkurmay Başkanı’nın aynı nitelikte diğer askeri okullarda İslam düşmanlığına yönelik ders verilip verilmediğinin araştırılması için emir verdiği de bildirildi.

Bir yıl süreyle verildiği belirtilen dersi için Dempsey, ‘‘Din özgürlüğü ve kültürel farkındalık konusundaki hoşgörü değerlerine aykırı” diye çıkışırken ‘‘reddedilmesi gereken ve akademik olarak sorumsuzluk” olarak yorumladı.

Geçtiğimiz ay ABD Savunma Bakanlığı tarafından askeri okullarda İslam düşmanlığı içeren derslerin kaldırıldığı yönünde kamuoyuna açıklama yapılmıştı. Ancak Bakanlık dersin içeri hakkında bilgi vermekten kaçınmıştı. Dersin Bakanlık tarafından yasaklanmasına bir öğrenci subayın şikayeti ile ortaya çıktığı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri şimdi dersin öğretilmesine nasıl izin verildiğinin soruşturulduğunu duyurdu.  24 Mayıs’da dersin verilmesine nasıl müsade edildiği yönünde yürütülen soruşturmanın tamamlanarak ilgili birimlere bildirilmesi bekleniyor.
Kafalarda soru işareti bırakan durum ise bir yıl kadar verilen İslam düşmanlığı yapmak ile yetinmeyip hakaret de içeren dersi alan birçok subayın bu zamana kadar üst mercilerine bunun şikayet etmemeleri.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.