Kanada’daki tren kazasında ölenlerin sayısı 50’e çıktı

Kanada’daki tren kazasında ölenlerin sayısı 50’e çıktı

Geçtiğimiz haftasonu Kanada’nın Quebec eyaletinde petrol yüklü vagonların lokomotiften boşalması (ayrılması) sonunda bir kasabaya dalmasıyla meydana gelen patlama ve yangında ölenlerin sayısı 50’e çıktı. Polis yetkilileri daha önce kazada 20 insanın cesedine ulaşıldığını duyurmuştu.  

 

Ham petrol taşıyan bir tren Nantes adlı kasabada makinist değişimi için geçtiğimiz cumartesi sabahının erken saatlerinde mola verdi. Mola esnasında vagonların bilinmeyen bir nedenle lokomotiften boşanması sonuncu 7 km uzaktaki Lak-Megantik (Lac-Megantic) kasabasına daldı. Kaza sonunda çarşamba günü öğle saatlerine kadar 20 olduğu belirtilen ölü sayısı aynı günün akşam saatlerinde eyalet polisinin kayıp olan 30 kişinin aile yakınlarına acı haberi verdi. Polis, kayıp olan 30 kişinin öldüğünü ailelere açıkladı. Ancak polis yetkilileri henüz bu açıklamayı basına yapmadı.

5 lokomotifli trende 72 tanker (her birinde 30 bin galon ya da 113 bin litre) dolusu ham petrol bulunuyordu. Ham petrol yüklü tankerlerin dördü lokomotiften boşalmış ve Lak-Megantik kasabasında evlere çarpması sonunda 30 hane kül olmuştu. 6 bin nüfuslu Lak-Megantik kasabasında vagonların infilak etmesiyle itfaiye ve polis yetkilileri 2 bin insanı bölgeden tahliye etmişti.

‘The Montreal, Maine & Atlantic Railway’ adlı firmaya ait olan trenin neden olduğu kaza ile ilgili şirketin CEO ve başkanı olan Edward Burkhardt, makinisti suçlayan ifadeler kullanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Burkhardt, makinistin mola verdiği Nantes kasabasında lokomotifin frenini tam olarak çekmemesi sonunda kazanın yaşandığını ileri sürmüştü. Kanada polisi kaza ile ilgili soruşturma başlattığını da duyurdu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.