İç Güvenlik Bakanlığı’ndan havalimanlarına ayakkabı ikazı

İç Güvenlik Bakanlığı’ndan havalimanlarına ayakkabı ikazı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, havalimanlarını yeni bir terörist saldırı şekli konusunda uyardı. Bakanlık, teröristlerin ayakkabılarına patlayıcı gizleme olasılığı bulunduğu gerekçesiyle dikkatli olmaları talimatını verdi.

Son üç haftada ikinci defa havalimanlarına uyarı geçen İç Güvenlik Bakanlığı, özellikle ABD’den yapılacak uçuşlarda sıvı, ayakkabı ve makyaj malzemelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. AP’nin geçtiği haberde, uyarının havalimanlarına geçildiği ancak bunun alarm düzeyinde bir tehdit olarak da görülmediği ifade edildi.

Bu ayın ilk haftasında ise yine İç Güvenlik Bakanlığı havalimanlarına talimat göndererek ABD’den Rusya’ya yapılacak uçak seferlerinde teröristlerin dişmacunu tüpü içine patlayıcı malzeme yerleştirilebileceği konusunda uyarmıştı. Bu uyarının ardından Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA)  Rusya’ya yapılacak direkt uçuşlarda yolcuların yanlarında sıvı bulundurmalarını yasaklamıştı. Bu uyarı Soçi’de yapılan Kış Olimpiyatları’nın başlamasından birgün önce açıklanmıştı.

 

Son yapılan bomba uyarısının nasıl bir tehdit algısı üzerine yapıldığı açıklanmadı. Amerika’da 2001’de Richard Reid adlı bir yolcunun aykkabısına sakladığı patlayıcının farkedilmesi üzerine bu tarihten itibaren yolcuların güvenlikten geçerken ayakkabılarını çıkarma zorunluluğu bulunuyor. Yalnız çocuklar ile 75 yaş üstü olanların ayakkabı çıkarma zorunlulukları bulunmuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.