Fırtına 8 can aldı

Fırtına 8 can aldı

ABD’nin Güneybatı  eyaletlerinde etkili olan kar ve buzlu yağmur fırtınası 8 can aldı. Oklahoma, Arizona, Texas ile New Mexico eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle yüzlerce uçak seferi de iptal edildi.  

Kar ve buzlu yağmurun etkili olduğu dört eyalette, yolların kayganlaşması nedeniyle yüzlerce trafik kazası yaşandığı ifade edildi. Texas’ın Dallas ile Oklahoma eyaletinde birkaç santim kalınlığa ulaşan kar nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Arizona eyaletinin bazı bölgelerinde 28 cm kalınlığına ulaşan kar kalınlığının yanı sıra kimi bölgelerde ise metre kareye 4 cm yağmur yağdığı ifade edildi.

Yetkililer kar fırtınası ve buzlu yağmurların yol açtığı trafik kazaları neticesinde 8 kişinin hayatını yitirdiğini açıkladı. Fırtınanın etkili olduğu eyaletlerde yüzlerce kazanın meydana geldiğini belirten yetkililer, yine birçok insanın da yaralandığını dile getirdi. Yaralılar arasında ünlü şarkıcı ve aktivist Willie Nelson’ın müzik grubunda görevli olan 3 sanatçının da bulunduğu bilgisini verdi.

Ulusal Meteroloji Servisi kar ve yağmurlu fırtınanın Güneybatı eyaletlerinde pazartesi öğlene kadar etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Soğuk havanın ve fırtınanın etkili olduğu bölgelerde yolların da donmaya karşı tuzlandığı belirtildi.

Güneybatı eyaletlerinde etkili olan soğuk ve fırtınanın Şükran Günü’nü kutlamaya hazırlanan Amerika’nın birçok eyaletinde de hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor. Bu hafta perşembe günü kutlanacak olan Şükran Günü için ailelerinin yanına gitmeyi planlayan milyonlarca insanın tatil programlarını yeniden gözden geçirmesine neden olacak. Zira hafta içi Kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olması beklenen olumsuz hava şartlarının ulaşımda sıkıntılara yol açacağı tahmin ediliyor. Şükran Günü, ülkede gerek kara gerekse hava trafiğinin yoğun yaşandığı dönem. Her yıl Şükran gününde ortalama 40 ila 45 milyon arasında insan seyahat ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.