Fethullah Gülen Hocaefendi, ilkokul katliamı münasebetiyle taziye mesajı yayınladı

Fethullah Gülen Hocaefendi, ilkokul katliamı münasebetiyle taziye mesajı yayınladı

Fethullah Gülen Hocaefendi, Connecticut eyaletine bağlı Newtown kasabasında meydana gelen ve 20’si çocuk 26 kişinin ölümüne sebep olan silahlı okul baskınıyla ilgili bir taziye mesajı yayınladı.

 

“Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında meydana gelen elim hadiseden ötürü derin teessür içindeyim.” diyen Hocaefendi, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevdiklerine ve Amerikan halkına sabır ve metanet diledi. Taziye mesajında şöyle denildi:

 

“Kıymetli hayatlarının henüz başlangıcında olan masum çocuklar ve kendilerini bu çocuklara adayan öğretmenlerin aralarında bulunduğu 26 kişi bu saldırıda hayatını kaybetti Hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevdiklerine ve Amerikan halkına en derin ve içten taziyelerimi ifade eder, sabir ve metanet dilerim.

Bu ve benzeri geçtigimiz yıllarda cereyan eden müessif şiddet hadiseleri, normal bir gencin nasıl olup da diğer insanları öldürebilecek kadar canileşebildiği sualini sormamizi  icap ettiriyor. Ümidim odur ki, ileri görüşlü liderler ve merhametli anne-babalar, çocuklarının kalplerini ve kafalarını diğer insanlara karşı sevgi, saygı ve şefkatle doldurmanın yollarını bulmak ve boyle elim hadiselerin tekrar etmemesi için ellerinden geleni yapacaklardır.

Bu vesileyle bu elim hadiseyi kınıyor, bir benzerinin bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyorum.


M. Fethullah Gülen”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.