Eski milletvekili Jackson, çıktığı mahkemede suçlu bulundu

Eski milletvekili Jackson, çıktığı mahkemede suçlu bulundu

Seçim kampanyasına yapılan yardımı kişisel hesabına geçirdiği iddiası nedeniyle milletvekilliğinden istifa etmek zorunda kalan Jesse Jackson Jr., çıktığı mahkemede suçlu bulundu.

Çarşamba günü öğleden önce hakim karşısına çıkan Jackson’ın suçlu bulunması sivil haklar konusunda önemli bir isme sahip olan Jackson ailesinin adının ‘yolsuzlukla’ anılmasına neden olması bakımından büyük önem taşıyor.

Çıktığı mahkemede hakkında ileri sürülen yolsuzluk suçlamasını kabul eden Jackson Jr. ‘‘Kişisel harcamalarım için o paraları kullanmamam gerekiyordu. O şeyleri (yolsuzluk) yaptım’’ dedi.

Jesse Jackson Jr., mahkeme salonunda bulunan babası Rahip Jesse Jackson’a baktıktan sonra ‘‘Sayın hakim, suçluyum! Vereceğiniz karara da saygılıyım’’ dedi.

 

Eski milletvekili, eşi hakkında yapılan vergi beyannamesinde yolsuzluk suçlamasına karşı ise ”Vergi kaçrmadım. Ne seçim kampanyamda ne de kişisel harcamam da vergi kaçırıp harcamada bulunmadım” ifadelerini kullandı. Jackson Jr.’ın eşi Sandi Jackson’ın da vergi beyannamesinde yalan beyanda bulunarak vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Hakim, savunmasından sonra gözyaşlarını tutamayan eski milletvekilinin suçlu olduğuna hükmetti. Jackson Jr.’a 47 ila 57 ay arası hapis ve 250 bin dolar para cezası verilmesi bekleniyor. Hakimin 28 Haziran’a kadar Jackson hakkında vereceği cezayı açıklaması gerekiyor.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.