Caniye şimdilik 16 yıl hapis cezası verildi

Caniye şimdilik 16 yıl hapis cezası verildi

Amerika’nın en çok aranan çete üyelerinden James Bulger cinayet, komplo ve şantajdan suçlu bulundu. ABD’de en sıcak gündem maddelerinin başında gelen Bulger olayı aynı zamanda güvenlik birimlerinin mafya ile olan ilişkileri nedeniyle de dikkat çekiyor.

Filmlere konu olan Bulger olayında hakim sanık hakkında ilk kararını dün açıkladı. Kendisine yöneltilen 19 ayrı suçun 11’inden suçlu bulunan Bulger için savcılar bu suçların çoğunluğunun 1970 ve 1980’li yıllarda kendisi tarafından işlendiğini ileri sürdü. Bulger’ın adaletin karşısına çıkarılması kurbanların yakınlarını bir nebze olsun rahatlattı.

83 yaşındaki James Bulger uzun yıllar Winter Hill adında bir çetenin üyesi olarak yaptığı uyuşturucu ticareti, gasp ve kumar ile milyonlarca dolarlık servetin sahibi olmuştu.

Eski bir FBI çalışanı olan Bulger yıllar sonra FBI’ın en çok arananlar listesinde yer aldı. Robin Hood imajı ile Boston’da özellikle orta sınıf vatandaşın korkulu rüyası haline gelen Bulger’ın kurbanları da bir bir gün yüzüne çıkıyor.

Massachusetts Senatosu Başkanı Billy Bulger’in kardeşi olan James Bulger, yaşadığı bölgede oluşturduğu korkulu imajıyla 2006 yılı yapımı olan The Departed filmine de konu olmuştu. Ölüm cezası almaktan kurtulan Bulger’in yakalanması bazı avukatlara göre FBI’ın içinde olduğu kirli ilişkileri de ortaya çıkardı.

Kasım ayında bitmesi beklenen davanın ardından Bulger hayatının geri kalanının demir parmaklıklar ardında geçirecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.