Batman’in gösteriminde ölü sayısı 12 yaralı 38 olarak açıklandı

Batman’in gösteriminde ölü sayısı 12 yaralı 38 olarak açıklandı

Haftalardır sinema severler tarafından gösterime girmesi merakla beklenen ‘‘Batman Dark Knight Rises’’ filminin galasında adeta katilam yaşandı. Colorado eyaletinin Aurora şehrinde göserime girdiği ilk seansında izleyicilerin üzerine rast gele ateş eden bir kişi ilk gelen bilgilere göre 12 kişiyi öldürdü 38 insanı da yaraladı. Yararlılar ararsında henüz 3 yaşında bir çocuğun olduğu da öğrenildi.

Polis, saldırganın kimliği konusunda henüz bir açıklama da bulunmaz iken, olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı belirtildi. Polisin basına verdiği ilk bilgilere göre ölen 12 kişinden 10’unun sinema salonunda 2 kişinin ise hastaneye kaldırlırken yaşamını yitirdiğini söyledi.

Polis, olaydan yaklaşık 5 saat sonra yaptığı bilgilendirme topantısında 50 kişinin yaralı olduğunun açıkladı ve ölü sayısını da 14 olarak vermişti. Ancak ilerleyen saatlerde ölü sayısı 12 yaralı sayısı ise 38 olduğunu söyledi. Bölgedeki hastaneler ise yaralılar arasında özellikle 3 kişinin hayati tehlikesi bulunduğunu bildirdi.

Aurora yerel saati ile cuma gecesi 00:30 da (New York saati ile gece 02:30, TR ile 09:30) başlayan Batman filminin ilk gösteriminde yaşanılan katliam Amerika’yı ayağa kaldırdı. Tüm televizyon kanallarında birinci haber olarak duyurulan olaydan sonra CNN, MSNBC, FOX News gibi tüm haber kanalları saatler boyunca yalnızca silahlı baskın haberini verdi.  

Bazı gazetelerde yer alan saldırıyı yapan iki kişinin olduğuna dair bilgi henüz polis tarafından teyid edilmedi. Saldırganlarının göz yaşartıcı gaz kullandığı iddiası ise polis tarafından teyit edildi. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı ancak saldırıyı kaç kişinin yaptığına dair bir bilgi vermedi. Şüpheli şahsın tiyatro salonunun arkasındaki park alanında yakalandığı ve sorgusuna başlandığını bildirdi. CNN konuşan Aurora polis departmanından bir görevli tutklanan kişinin 20-25 yaşlarda erkek olduğunu söyledi.
SON DAKİKA;
Buarada NBC televizyonu tarafından geçilen son habere göre katliamı yapan kişinin 24 yaşında James Homles olduğu bildirildi. Saldırganın iki silah ile birlikte bir de tüfek taşıdığı belirtilirken saldırının yapıldığı sinema salonunda aynı anda üç farklı salonda Batman filminin gösterimi yapıldığı da aktaraıldı.
Buarada Aurora da yaşanılan katliam üzerine bugün Paris’de yapılması planlanan ‘‘Batman Dark Knight Rises’’ flminin galası iptal edildi. Hasılat rekoru kırmasına kesin gözüyle bakılan Batman filminin açılışında yaşanılan silahlı saldırının Warner Bros. şirketi yapımına ciddi gelir kaybı yaşatabileceği ileri sürülüyor.   Polis yine olayın yaşandığı sinema salonu içinde 3 silah bulunduğunu duyurdu. Polis ayrıca kendilerine silahlı baskın ile ilgili olarak ilk telefonunun 00:39’da geldiği bilgisini verdi.
OBAMA PROGRAMINI KESTİ VE COLORADO’YA GİDİYOR
Kasım ayındaki seçimlerde kararsız eyaletler arasında yer alan Colorado, hem Cumhuriyteçi hem de Demokratlar için kritik öneme haiz. Florida’da seçim kampanyasında bulunan Başkan Barack Obama, burada yapacağı programları çptal ederek olayın yaşandığı Aurora şehrine gideceğini açıkladı. Ayrıca Başkan Obama, olaydan duyduğu büyük üzüntüyü ifade ederken sorumluların adalete teslim edileceğini söyledi.
Diğer yandan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney de yayınladığı basın bildirisi ile olaydan eşi ile birlikte duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayın tüm Amerikaları derinden sarstığını belirten Romney, suçlunun biran önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istedi.    

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.