Baptist dernek, bin 800 kiliseyi temsilen olay filmi kınadı

Baptist dernek, bin 800 kiliseyi temsilen olay filmi kınadı

Cooperative Baptist Fellowship (CBF) isimli bir dernek, 1,800 kiliseyi temsilen Amerikalı Türklere gönderdiği bir mektupla ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmi kınadı. CBF İnançlararası Çalışma Grubu başkanı Wayne Martin tarafından Atlanta merkezli kültürlerarası diyalog kurumu İstanbul Center’a yollanan mektupta, “Ülkemizdeki en değerli hürriyet olan ifade özgürlüğünün bu şekilde başkalarının kutsal değerlerine karşı adaletsiz ve korkunç bir yargıyı kusmak için kullanılması bizi hayal kırıklığına uğrattı” denildi.


Müslümanları rencide eden hakaret filminin kendilerini de fazlasıyla üzdüğünü dile getiren Martin, “Başkalarının kutsal değerlerine ve geleneklerine karşı bağnazca ve taraflı bir yaklaşımının inanç dünyasında yeri yoktur” dedi.  


CBF temsilcisi, Müslümanları, provokasyona farklı din mensupları arasındaki dostluğu artırarak cevap vermeye çağırdı. Wanye Martin, “İnançlara ve farklı dinlere karşı düşmanlığın arttığı zamanlarda genellikle en iyi güç ve cesaret kaynağı arkadaşlıktır, dostluktur. Basit bir arkadaşlığın bağında biz, Tanrı sevgisini, O’nunla gerçek bir irtibatı henüz sağlayamamış olanlara aktarmanın farklı yollarını bulabiliriz.” diye seslendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.