ABD’li subaylara verilen ders, İslam ile mücadele de Hiroşima taktiği

ABD’li subaylara verilen ders, İslam ile mücadele de Hiroşima taktiği

Amerikan ordusunun subay adaylarına İslam ile topyekün savaş dersi verdiği ortaya çıktı. İslam ile gerekirse topyekün savaş için geleceğin subay adaylarına eğitim gördükleri askeri okulda Hiroşima taktiğinin dahi kullanabileceği öğretildiği belgelendi.

Noah Shachtman ile Spencer Ackerman isimli gazetecilerin ele geçirdiği ders içeriğinde akıllara zarar ifadeler yer alıyor. Wired isimli dergide yayınlanan habere göre  Amerikalı komutanın 1.4 milyara ulaşan Müslümanların varlığına dikkat çekerek ‘‘İslamcı teröristlerden’’ Amerika’yı korumak için Hiroşima’da olduğu gibi atom bombası kullanılarak topyekün savaşılabileceğini savunuyor.

Amerikan Genelkurmayı’na bağlı Kurmay Akademisi’nde verilen dersin içeriği dün ilk defa gün yüzüne çıktı. Dersin içeriğinde Müslümanlarla mücadele amacıyla gerekirse Hiroşima da olduğu gibi sivillerin yaşadığı şehirlerin dahi atom bombası ile bombalanması gerektiği ifade ediliyor.  Nisan ayında ilk defa Amerikan askerlerine İslam düşmanlığını körükleyen derslerin verdiliği ve bunların müfredatan kaldırıldığı Savunma Bakanlığı tarafından ifade edilmişti. Ancak Savunma Bakanlığı subayların eğitiminde verilen İslam düşmanlığına dair derslerin içeriği hakkında bilgi vermemişti.

DOOLEY, MEKKE VE MEDİNE’Yİ DE BOMBALAMAYI HEDEFLİYOR

Virginia eyaletinde bulunan okulda Yarbay Matthew A. Dooley tarafından verilen derslerin içeriği son yıllarda Batı dünyasında artan İslam düşmanlığının tipik örneklerinden. İslam’ı ‘‘barbarlıkla’’ itham eden Dooley, derslerinde yine Müslümanları dönüştürebilmek için 4 aşamalı bir de savaş planı öneriyor. İslam’ı sapkın din haline dönüştürmeyi öneren Dooley, Suudi Arabistan’ı da aç bırakmak gerektiğini savunuyor. Hızını alamayan Dooley, Hiroşima, Nagasaki de olduğu gibi İslam dini için kutsal olan Mekke ile Medine’nin de bombalanmasını öneriyor.
  
Savaş dönemlerinde sivilleri koruyan uluslararası hukuk antlaşmasının artık geçerli olmadığını ileri süren Dooley, Müslümanların hepsini El-Kaide gibi fanatik ve tehlikeli olarak arz ediyor. Müslümanların doğasında şiddetin var olduğunu savunan Yarbay Dooley, tüm Batı’nın İslam’a karşı savaşma fikrinin ise çok mümkün olmadığı görüşünde. Dooley, ‘‘Batı dünyasını İslam ile topyekün savaş kararına ikna için yapabileceğimiz çok şey yok’’ diye sızlanıyor.  

Dooley öğrencilerine yalnızca kendisi değil bazı İslam düşmanlarının da derslerine davet ederek propaganda yaptırdığı öğrenildi. Wired dergisinde yer alan belegelere göre Dooley, Başkan Barack Obama’nın 2008 yılında adaylığı için ‘Bin Ladin’in rüyasındaki aday’ ifadesi benzetmesini yapan Shireen Burki de sınıfına konferans vermek için davet etmiş. Dooley, konferans için yine İslam düşmanlığı ile isim yapmış Stephen Coughlin de çağırdığı isimler arasında yer alıyor. Coughlin verdiği konferansta öğrencilere, Mısır devrik lideri Hüsnü Mubarek ile yine Libya’nın öldürülen diktatörü Muhammer Kaddafi’nin El-Kaide tarafından devrildiğini ileri sürdüğü görüldü. Yine Müslümanları hedef alan açıklamaları ile tanınan FBI (Federal Soruşturma Ofisi) yöneticilerinden John Guandolo da konfreans veren isimlerden.  

Dooley’in akademi de ders vermesine nasıl müsade edildiği şimdi askeri soruşturma altında. Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey tarafından Dooley’in dersleri iptal edilirken General Frederick Rudesheim benzer öğretim metaryallerinin başka askeri eğitim kurumlarında olup olmadığını araştıracak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.