ABD’de binlerce kişi, silah kontrolüne destek vermek için yürüdü

ABD’de binlerce kişi, silah kontrolüne destek vermek için yürüdü

ABD’de binlerce kişi, hükümet binası önünde toplanarak, Başkanı Barack Obama’nın silah kontrolü konusunda attığı adıma destek verdi.

Hükümet binası önünde toplanan binlerce kişi, aralık ayında Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde bir ilkokula düzenlenen ve 26 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından, Obama’nın silah kontrolüne ilişkin attığı adıma destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde ”Saldırı silahlarını hemen yasakla” ve ”Derhal silah kontrolü” yazan pankartlar ile saldırılarda ölen kişilerin isimlerinin yazılı olduğu levhalar taşıdı.

Obama, geçen haftalarda Başkan Yardımcısı Joe Biden başkanlığında 1 ay süren araştırmalar sonucunda hazırlanan öneriler doğrultusunda, silah kontrolünü sağlamak için 23 ayrı ”başkanlık emrini” açıklamış, Kongre’ye de askeri tarzdaki silahların satışının yasaklanması ve silah alımında kişilerin evrensel standartlarda geçmiş araştırmasının yapılması gibi konularda düzenleme yapılması için çağrıda bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.