8 Mart ‘Uluslararası Cesur Kadınlar’ ödülleri açıklandı

8 Mart ‘Uluslararası Cesur Kadınlar’ ödülleri açıklandı

Dışişleri Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2013 yılında cesaret ödülü verilecek kadınların isimlerini açıkladı. Listede Türkiye’den herhangi bir isim bulunmuyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan John Kerry, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 10 sıradışı kadını Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü ile onurlandıracak. Ödül törenine First Lady Michelle Obama da katılacak. Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kadın Cesaret ödülü her yıl küresel çapta, kadın hakları ve kadınların toplumda güçlenmelerini savunma mücadelesinde sıradışı cesaret ve liderlik gösteren, sık olarak büyük kişisel risklerle karşılaşan kişilere veriliyor. Ödüle 2007 yılından bu yana 45 ülkeden 67 kadın layık görüldü. 2013’te ödül kazanan kadınlar şöyle:

Malalai Bahaduri, (Başçavuş, Afgan Ulusal Güvenlik Birimi, Afganistan), Semira İbrahim (Koordinatör, Haklarınızı Bilin, Mısır), Julieta Castellanos, (Rektör, Honduras Ulusal Özerk Üniversitesi, Honduras), Dr. Josephine Obiajulu Odumakin, (Başkan, Demokrasi Kampanyası, Nijerya), Elena Milashina (Gazeteci, insan hakları eylemcisi, Rusya), Fartuun Adan, (Yönetici, Elman Barış ve İnsan Hakları Merkezi, Somali), Tsering Woeser (Tibetli yazar, şair, blogcu, Çin), Razan Zeitunah (İnsan hakları hukukçusu ve Yerel Koordinasyon Komiteleri kurucusu, Suriye), Ta Phong Tan (Blogcu, Vietnam), Nirbhaya “Fearless”(Adalet önderi, Hindistan.)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.