Toplum liderleri insani ve medeni hakların kazanımı konusunu masaya yatırdı

Toplum liderleri insani ve medeni hakların kazanımı konusunu masaya yatırdı

ABD’de bir araya gelen bazı sivil toplum örgütü üyeleri insani ve medeni haklarının tam olarak restorasyonunu kazanmak için güçlü bir siyasi hareket inşa ettiklerini ifade etti.

Yasama meclislerine, kutuplaşmış siyasete ve ekonomik belirsizliğe rağmen değişimin gerçekten tabandan gelen çabalarla gerçekleşebileceğini kanıtlayan üç toplum örgütleyicisinin ortak temasıydı.

Kısa bir süre önce James Irvine Foundation 2023 Liderlik Ödüllerini alan altı kişiden biri olan üç organizatör, geçen hafta Ethnic Media Services’in haftalık ulusal haber brifinginde konuştu.

CEZA REFORMU

Dorsey Nunn, Çocuklu Mahkumlar için Hukuk Hizmetleri yürütüyor ve kar amacı gütmeyen paralel bir kuruluş olan “All of Us or None” kurdu. Kendisi gibi mahkum hakları için savaşmak üzere hapsedilmiş veya daha önce hapsedilmiş insanlar için küçük bir kar amacı gütmeyen kuruluş kuran bir ceza adaleti reformcusu olan Nunn, dört avukat da dahil olmak üzere 29 kişilik bir kadroya ve ABD genelinde bir bölüm ağına sahiptir. .

Kuruluşu, 35 eyaletteki 50 şehirde kamu istihdam başvurularından mahkûmiyet geçmişiyle ilgili soruların sorulmasını engelleyen “ Soru Kutusunu Yasakla” kampanyasına öncülük etti.

Nunn, “İnsani ve medeni haklarımızın tam olarak restorasyonunu kazanmak için güçlü bir siyasi hareket inşa ediyoruz” dedi.

Ayrımcılıkla ilgili dürüst konuşmalar, biri cezaevinden çıktıktan sonra bunun neden sona ermediği hakkında olmalıdır. “Cezam ne zaman doluyor?” diye sordu.

“İnsanlar bizi yalnızca bir yük olarak görebilir; bizi henüz bir varlık olarak görmediler. Parlaklığı kilitlemeden, bir sürü insanı çöpe atmadan 2 milyon insanı hapse atamayacağınızı hangi noktada gerçekten gösterebiliriz?

Nunn, algıdaki dönüşümün kendileri hapsedilen insanlar arasında gerçekleşmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Benim için en büyük zafer, daha önce hapsedilmiş insanların ortaya çıkıp sadece hayatlarını değil, toplumun işleyişini de değiştirmek için gerçekten yapacak bir şeyleri olduğunu fark etmeleridir.

“Ben bir babayım, bir büyükbabayım ve büyük bir büyükbabayım. Bu noktada çocuklarımdan hiçbiri hapse girmedi ve onlara bakmak için evde olduğum için bu süreci yarıda kestim” dedi.

Hizmet çalışanları için koşulların iyileştirilmesi

Saru Jayaraman, Berkeley’deki California Üniversitesi’nde Tek Adil Ücret’in Başkanı ve Gıda İşgücü Araştırma Merkezi’nin Direktörüdür. 11 Eylül’den sonra ulusal bir restoran işçileri, işverenler ve tüketiciler hareketi başlattı.

Jayaraman, 2001 yılında Dünya Ticaret Merkezi Kulesi’nin tepesindeki restoran olan Windows on the World’de işini kaybeden işçileri ve kurbanların ailelerini örgütlemeye başladığında genç bir avukattı.

“O sabah 73 işçi öldü ve 250 işçi işini kaybetti” dedi.

9-11’den beri Jayaraman, restoran endüstrisinde ücretleri yükseltmek ve çalışma koşullarını iyileştirmek için mücadele ediyor. ABD’deki restoran çalışanlarının çoğunun göçmen olduğunu söylüyor. Yüzde yetmiş beyaz olmayan kadınlar.

“50 eyaletin tamamında 300.000 işçiyle ulusal bir örgüt haline geldik ve mücadelemiz restoran çalışanlarının ötesine geçerek tüm hizmet çalışanlarını kapsayacak şekilde genişledi.”

Buna tırnak salonu çalışanları, araba yıkayıcılar, kuaförler veya havaalanlarında tekerlekli sandalye itenler gibi bahşiş verilen herkes dahildir.

“Bu insanların tümü, asgari ücretin altında bir ücret alan bahşişli işçiler” dedi.

Birçok konser çalışanı da bu sorunlardan etkileniyor. DoorDash ve Instacart gibi konser şirketlerinin ücretleri müşterilerin bahşiş miktarı kadar azalttığını, yani çalışanlardan bahşiş çaldığını söyledi.

Jayaraman, “Ekonomi genelinde ve özellikle restoran endüstrisindeki düşük ücretli işçilerin ilk kez bu yoksulluk maaşları için çalışmayı reddettiği gerçekten tarihi bir işçi isyanı anı görüyoruz” dedi.

Restoran endüstrisinin, onlarca yıldır Kaliforniya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ve en hızlı büyüyen özel sektör işverenlerinden biri olduğunu söylüyor.

“Ancak, bahşişli işçiler için asgari ücretin altında bir ücret oluşturulduğunda, kurtuluşa kadar uzanan nesiller boyunca mutlak, en düşük ücretli işveren oldu” dedi.

Son zamanlarda, asgari ücreti 15 $ / saate çıkarmak için oy pusulaları ve faturalar. 15 eyalette yasama organlarından geçti. “Arizona, Idaho ve Ohio gibi kırmızı eyaletler bile gelecek yıl oy pusulasında buna sahip olacaklar.”

Los Angeles’ta evsizlikle mücadele/ L.A. konut krizi dağılımı

Chris Contreras, ülkenin en büyük evsizlik merkez üslerinden birinde, inanılmaz derecede küçülen uygun fiyatlı konut dünyasında mucizeler yaratıyor. Los Angeles merkezli kar amacı gütmeyen bir konut hizmetleri şirketi olan Brilliant Corners’ın geliştirme direktörüdür.

“California, ABD’deki tüm evsiz nüfusun yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Son sayımda, herhangi bir gece Los Angeles County’de yaşayan en az 60.000 ile 170.000’den fazla Kaliforniyalı evsiz kalıyor” dedi.

Contreras, “Her yıl binlerce insanın evsizlikten kurtulmasına yardımcı olan, ulusal olarak tanınan bir destekleyici konut modeli olan Los Angeles Esnek Konut Teşvik Havuzunu veya kısaca Flex’i işletiyoruz” dedi. Program, 2014 yılında kiralama sübvansiyonları ve vaka yönetimi hizmetleri ile bir kamu-özel ortaklığı olarak başlatıldı.

“Ayrıca Latin kökenli evsizlikte %26’lık bir artış gördük, bu da Latinlerin artık L.A. County’deki evsizlerin %44’ünü oluşturduğu anlamına geliyor.”