40 milyon çocuk sağlık sigortasını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya

40 milyon çocuk sağlık sigortasını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya

COVID-19 salgısını sırasında kapsamı genişletilen Medicaid ve Çocuk Sağlığı Sigortası Programı (CHIP) sona erdiğinde 40 milyon çocuğun sağlık sigortasını kaybedebileceği ifade edildi. San Francisco merkezli Ethnic Media Service’i tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan uzmanlar sağlık sigortası için federal hükümetin desteğini kesmesi durumunda milyonlarca çocuk sağlık sigortasını kaybetmekle karşı karşıya kalacak. ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ilk olarak  Mart 2020’de çıkartılan kararnamenin 15 Temmuz’da sona ereceğini belirtilmişti. Biden yönetimi sağlık sigortası kararnamesi 15 Ekim 2022’ye kadar uzattığını duyurdu. 15 Ekim’den sağlık sigortası başvurularının tekrar değerlendirmeye tabi tutulacağı  ifade edildi. California Sağlık Bakım Hizmetleri Departmanına (DHCS) göre, Medi-Cal kapsamındaki 5,7 milyon çocuğun, 800 bin ila 1.2 milyon çocuk kapsama sigortasını kaybetmekle karşı karşıya. Konferansta konuşan The Children’s Partnership başkanı Mayra Alvarez, sigortasını kaybedenlerin daha çok beyaz olmayan gruplardan alacağını kaydetti.

SİGORTASINI KAYBEDECEK ÇOCUKLARIN BÜYÜK BİR KISMI SİYAHİ AMERİKALI

Alvarez “Beş milyondan fazla siyahi çocuğun yüzde 75’i, özellikle en küçük çocuklarımız için önemli olan kritik koruyucu ve temel bakım hizmetlerini kaybedecek.” Halk Sağlığı Acil Durumu (PHE) kararnamesi ile aileler ek idari yenilemeler olmaksızın veya uygunluklarını kanıtlamak zorunda kalmadan Medicaid aracılığıyla sağlık sigortasına direk kaydolma şansına elde etmişti. COVID testi ve tedavileri, aşılar, tele-sağlık erişimi ve diğer kamu programlarında esneklikler vardı. Alvarez, “Çocukların sadece bu salgın sırasında kaçırılmayan, aynı zamanda bir çocuğun beyin gelişiminin yüzde 90’ının gerçekleştiği yaşamının ilk birkaç yılında özellikle önemli olan sağlıklı çocuk ziyaretlerini hala tamamlamaları gerekiyor” dedi. Orange County Toplum Sağlığı Girişimi’nin İcra Direktörü Georgina Maldonado’ya göre bu değişiklikler, “toplum olarak tarihsel olarak mücadele ettiğimiz” sistematik engellerin bir parçası. Maldonado, “Eğer bu işe yarıyorsa, neden bizi tarihsel olarak sağlık sigortası almaktan alıkoyan engeli geri getirelim?” dedi. “Karşı karşıya olduğumuz şey, çoğu ebeveynin ilçemizde ve eyaletimizde sağlık bakım sistemini hiç yönetmemiş olması, geçmişte hiç faydaları olmadı. Kayıt ve kayıt silme hayati önem taşımaktadır.”dedi. 

CALİFORNİA VALİSİNDEN YENİ GİRİŞİM ÇALIŞMALARI

California Valisi Gavin Newsom, erken bakım ve öğrenme yatırımları da dahil olmak üzere çocuk ve genç ruh sağlığına öncelik vermek için milyarlarca dolarlık bir girişim başlattı. Maldonado’s gibi sivil toplum örgütleri sayesinde, belgesiz çocuklar artık tam MediCal kapsamı için uygundur. Tüm bu çabalara rağmen, Medicaid’e hak kazanan sigortasız çocukların yarısından azı programa kayıtlıdır. Bu nedenle Çocuk Ortaklığı, 0 ila 5 yaşındakiler için çok yıllı sürekli Medi-Cal kapsamını garanti eden bir mevzuat parçası olan AB 2402 üzerinde Meclis Üyesi Blanca Rubio (D) ile birlikte çalışmaktadır. Senato, bu tasarıyı, şu anda Meclis ile müzakere edilen bütçe önceliklerine dahil etti. 

80 MİLYON İNSAN SİGORTASINI KAYBEDEBİLİR

Georgetown Üniversitesi Çocuklar ve Aileler Merkezi’nde sağlık araştırma profesörü ve İcra Direktörü Joan Alker, federal düzeyde, PHE’nin sona ermesinin 37 milyonu çocuk olmak üzere 80 milyon insanın sağlık sigortasını kontrol ettireceğini söyledi. “Aileler, gelirleri biraz artarsa ​​uygun olamayacakları için kapsama alanını kaybedebilir. Yetişkinler sübvansiyonlu pazar kapsamı için uygun olabilir ve çocuklar CHIP için uygun olabilir, ”diye açıkladı Alker. “Kaliforniya gibi bazı eyaletlerde Medicaid ve CHIP artık hepsi tek bir programda. Ama Teksas, Georgia ve Florida’da öyle değiller.”