Facebook da Twitter’a uydu: Binlerce çalışanını işten çıkaracak

Facebook da Twitter’a uydu: Binlerce çalışanını işten çıkaracak

ABD basınına göre Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi uygulamaların çatı şirketi olan Metaverse, binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Metaverse hamlesiyle kullanıcılarda istediği heyecanı uyandıramayan Meta’da planlanan işten çıkarmalar, şirketin 18 yıllık tarihinde gerçekleşen ilk geniş çaplı personel indirimi olacak.

Wall Street Journal’ın özel haberine göre, pandemi sırasında hızlı büyüyen Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, bu hafta büyük ölçekli işten çıkarmaları uygulamaya koyacak.

Binlerce çalışanı etkilemesi öngörülen işten çıkarmalarla ilgili Çarşamba günü şirketin bir duyuru yapması bekleniyor. Şirket yetkilileri, çalışanlara bu haftadan itibaren zorunlu olmayan seyahatleri iptal etmelerini söyledi.

Diken’in haberine göre planlanan işten çıkarmalar, şirketin 18 yıllık tarihinde gerçekleşen ilk geniş çaplı personel indirimi olacak. Geçen hafta Twitter’da şirketin yaklaşık yarısını etkileyen işten çıkarmalardan yüzde olarak daha küçük olsa da, işini kaybetmesi beklenen Meta çalışanlarının sayısı, büyük bir teknoloji şirketinde bir yıl içindeki en fazla işten çıkarılma olabilir.

Yapılan yorumlara göre bu durum teknoloji sektöründeki daralmaya işaret ediyor.

Hisseleri bu yıl yüzde 73 değer kaybederek 2016 başından beri en düşük seviyesine gerileyen Meta, 2022 S&P 500 endeksindeki en kötü performansın sahibi konumunda.

Bold Medya