Arabada artık daha az radyo dinleniyor

Arabada artık daha az radyo dinleniyor

İşine araba ile gidip gelen çoğumuzun radyo dinleme alışkanlığı vardır.

Yeni model arabalara konan özellikler ve iletişim dünyasındaki gelişmelerle bu alışkanlık da değişmeye başladı. Geleneksel radyolar artık daha az dinlenir olmaya başladı. Bunun sebeplerinden ilk anda akla gelenleri sıraladık:

1- Bilgisayarlı panel

Yakın zamana kadar arabaların ön paneli sadece  bir kaç göstergeden oluşuyordu: hız göstergesi, yakıt göstergesi ve radyo. Artık ön paneller giderek daha çok eğlence merkezleri haline geliyor. Bazı arabaların kendi konsolundan TV bile izleyebiliyorsunuz. Telefonunuza kablo veya bluetooth ile bağlanarak istediğiniz müzikleri oradan dinleyebiliyorsunuz. Sürücüsüz arabalar yaygınlaştığında bu durum daha da öne çıkacak.

2- Kablosuz internet donanımlı araba

Kablosuz internetle, sürücüler ve yolcular ön paneldeki radyoyu akıllarına bile getirmeden Pandora ya da başka bir yayın hizmetine direkt olarak gidip, bluetooth bağlantısı kurmanın zahmetine girmeden kolayca en sevdikleri şarkıları dinleyebilmekte.

3- Trafik ve hava durumu uygulamaları

Çoğu insan araba kullanırken son hava durumu ve trafik raporunu almak için radyoyu açardı. Ama yine arabalara eklenen trafik ve hava durumu uygulamalarıyla her geçen gün artan sayıda kişi radyoyu açmadan bu bilgileri edinmeye başladı. Bu durum radyoya olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

4- Podcastler

Bugünlerde podcastler çok moda. Bir podcasti dinlemek için işe gidip gelirkenkinden daha iyi bir zaman olabilir mi?  Muhtemelen podcast alışkanlığı büyümeye devam ederek, araba radyolarından daha fazla kulağı kendisine katacak. Podcasti daha akıllı insanların sohbetli radyoya alternatifi olarak düşünebilirsiniz.

5- Bütünleşme

Radyonun tüm geleneksel medya kanallarına üstün olduğu yönü, yerelliğiydi. Radyoyu dinler ve içinde yaşadığınız topluma bağlandığınızı hissederdiniz. Bu yerelliği aldığınızda – ve radyonun bütünleşmesinde olduğu gibi, yerine müzik ve bilinmeyen yerlerden gelen sohbetleri eklediğinizde – geleneksel radyo en iyi ihtimalle Pandora benzerlerine zayıf bir alternatif olabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.