Amerika’da para ödemeden mutfak alışverişi yapmanın yolları

Amerika’da para ödemeden mutfak alışverişi yapmanın yolları

Amerika’da şayet indirimleri takip ediyorsanız özellikle mutfak alışverişinde ciddi tasarruf yapabilirsiniz. Ancak indirimler dışında kimi ürünleri neredeyse bedavaya alacağınız bazı uygulamalar da mevcut.

Amerika’da alışverişlerde kullanılan kuponlar var ki bazen aldığınız ürünün fiyatına siz bile inanamazsınız.
Kuponlar alışveriş masraflarının yüzde 50, 75 hatta 90’lara varan oranlarda azalmasını sağlayabiliyor.

Eğer mutfak masrafından tasarruf etmek istiyorsanız öncelikle yapılması gereken şey evinizdeki eksikleri yazacağınız bir alışveriş listesi olmamalı. Çünkü kupon da kullanarak alacağınız eksikleri neredeyse bedavaya getirmek istiyorsanız, o hafta markette ne indirimliyse onu almanız ve o haftaki menünüzü ona göre şekillendirmeniz gerekmektedir.

Bunun için ise sürekli kullandığınız ürünlerin ortalama fiyatını bilmeniz ve o hafta yapılan indirimin hakikaten en azından yüzde 50 oranında olduğundan emin olmanız gerekmektedir.Bu durumda bir de üzerine kupon kullanabiliyorsanız 9 cente şampuan, 5-10 cente temizlik ürünü, ekmek, bisküvi, deterjan almanız hiçte zor değil.

Marketlerde özellikle 1 alana 1 bedava ürünü varsa, buna bir de mağazanın kendi kuponunu kullanırsanız, ve üstüne bir de gazetelerden kestiğiniz (hepsini http://thekrazycouponlady.com‘dan da bulabilirsiniz) üretici firmanın (manufacture coupon) kuponlarını da  eklerseniz (bir çok mağazada aynı anda kullanabiliyorsunuz) sonuçta neredeyse bedavaya birçok ürün almış oluyorsunuz.

Eğer sürekli kullandığınız bir ürün varsa ve kuponunu bulamıyorsanız direk müşteri hizmetleri numarasını arayın ve ürünü sürekli kullandığınızı ve çok sevdiğinizi belirtip kupon isteyin. İstemediğiniz kadar kupon posta kutunuza gelecektir.

Son zamanların en gözdesi ise elektronik kuponlar. Sürekli alışveriş yaptığınız marketlerin internet sayfalarına girip üye olmanız ve oradaki elektronik kuponlardan istediklerinizi tıklayarak hesabınıza atmanız ya da  www.SavingStar.com adresine girip kendinize bir hesap oluşturmanız ve anahtarlığınızdaki marketlerin üyelik kart numaralarını bu sayfaya kaydetmeniz gerekiyor.

Sonra da ileride kullanabileceğinizi düşündüğünüz kuponları tıklayın böylece hesabınıza hepsi eklenecek hangi marketten alışveriş yaparsanız yapın o ürünü aldığınızda otomatik olarak hesabınızda kuponların değeri kadar para birikecektir.

DÜŞÜK ÜCRETİ GÖSTERİP FİYATI AZALTMAK DA MÜMKÜN

Mutfak masrafınızı azaltmanın bir diğer yöntemi ise, bulduğunuz düşük fiyatı kasiyere göstermek ve ürün o değerde değilse bile aynı fiyattan almak (price match). Bu sayede uygun sebze, meyve ya da temizlik ürünü almak için değişik marketlere gitmeye gerek kalmadan hem zaman hem de benzinden kazanabilirsiniz.

Mesela özellikle fiyatların düşük olduğu Aldi süpermarketinin o haftaki kataloğunu Walmart’a götürün her şeyi çok daha düşük fiyata alın. Kasiyer size tek bir soru bile sormadan bu işlemi gerçekleştirecektir.

Eğer kasada aldığınız herhangi bir ürün rafta yazan etiket fiyatından fazla çıktıysa bunu müşteri hizmetleri bölümüne giderek mutlaka düzelttirin. Amerika’da neredeyse bütün süpermarketler müşteriye yanlışlıkla fazla ödettirilen bir yiyeceği anında düzeltip size bedavaya verdiğini unutmayın . Bu onların mağaza kurallarıdır, rahat olun kasiyere ödettirilmez. Hatta yanlışlıkla 2 paket ürün fişe yansımamış yani ben bunları ödememişim deseniz bile, bu bizim hatamız deyip yine ücretini almazlar.

Eğer o hafta bir ürün indirimdeyse ve raflarda kalmamışsa müşteri hizmetlerine gidip sonradan aynı fiyata alabilmenizi sağlayacak “Rain Check” almayı unutmayın. Bunu bütün marketlerin yaptığını da aklınızda tutun. Böylece yazın 99 cent olan üzümü ya da böğürtleni Aralık ayında 3 dolarken de 99 cente almış olursunuz.

Alışveriş yapmaktan hoşlandığınız mağazanın, ne zaman, hangi günlerde yeni ürünleri indirime soktuğunu öğrenilebilir böylece hafta sonu olmadan iyi ürünleri elde etmek mümkün olabilir.

FATURALARI SAKLAYIN

Diğer bir önemli husus ise, faturaların saklanmasıdır. Aldığınız ürün ilerleyen tarihlerde tekrar bir indirime daha uğrarsa faturanızı götürüp aradaki farkı geri alabiliyorsunuz ya da aldığınız üründe bir hata çıkarsa veya karar değiştirirseniz çoğu zaman 3 aya kadar geri verebiliyorsunuz.

Sıklıkla gittiğiniz mağazada kasiyerlerden biriyle ahbaplık kurmaya çalışın. Selamlaştığınız, muhabbet ettiğiniz biri olursa işlerinizin ve ihtiyaçlarınızın daha kolay halledildiğini, hatta sizde olmayan ancak onlarda olan kuponları sizin için kullandıklarını göreceksiniz .Ve sıklıkla alışveriş yaptığınız mağazalara email adresinizi sistemlerine işletirseniz indirimlerden haberdar edilir ve ekstra kuponları elde edebilirsiniz.

TÜRKİYE’YE DÖNMEDEN ALIŞVERİŞ YAPMA ZAMANI

Amerika’da yılın bu dönemleri bir sonraki kışlık ihtiyaçlarınızı karşılamak için de en uygun zamanlardan biridir.

Mağazaların ellerinde kalan geçmekte olan sezonun ürünlerini ellerinden çıkarmak için rafların üzerine ekstra indirim etiketleri yapıştırdıkları dönemdir. Amerika’da yaşayan Türkler olarak, Türkiye’ye giderken götürülecek hediyeleri ve ev ahalisinin gelecek sene için olan kışlık ihtiyaçlarını bu dönem yapılan indirimlerden aldığınız takdirde yekünde ciddi bir indirim yakalayabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.