California saldırısı için Senatör Ted Cruz: Savaş zamanı

California saldırısı için Senatör Ted Cruz: Savaş zamanı

Cumhuriyetçi Parti’nin 2016 başkanlık seçimlerinde başkan aday adaylarından olan Teksas Senatörü Ted Cruz, California’da yaşanan silahlı saldırıya tepki gösterdi ve terörizme karşı ‘‘artık savaş zamanı’’ dedi.

California eyaletinin San Bernardino şehrinde dün bir binaya düzenlenen saldırıda 14 kişi yaşamını yitirmiş 17 kişi de yaralı olarak kurtulmuştu. Polis, saldırganların ikisini de  ölü olarak geçirmişti.

San Bernardino saldırısı için Başkan Barack Obama’yı sorumlu tutan ve eleştiren Cruz, Başkan’ın terörizm karşısında zayıf politika izlediğini savundu. Cruz, ‘‘Hepimiz bir başka terörizm manifestosu görmekten son derece kaygılıyız. Artık radikal İslami terörizm evmizde. Paris’teki korkunç katliamdan sonra hepimizin terör saldırılarına karşı teyakkuzda olması gerekiyor ve gösteriyor ki; artık (terörizmle) savaşma zamanı’’ dedi.

 Yahudi Cumhuriyetçiler Koalisyonu konferansında konuşan Ted Cruz, Başkan Obama’nın IŞİD’i İslam dini ile ile özdeşleştirmemesini de eleştirdi. Cruz, ‘‘Başkan, IŞİD İslam ile ilgisi yok sözleri delice’’ dedi.

Cumhuriyetçi Parti içindeki aşırı muhafazakar Çay Partililerin gözde başkan aday adaylarından olan Cruz, Amerikanın artık savaş ilan edecek ve savaşabilecek lidere ihtiyacı olduğunu ve sosyalist birisinin (Obama’yı kast ediyor) ise bunu yapamayacağını ileri sürdü.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

California eyaletinde dün dehşet saçan silahlı saldırılarının zanlılarının kimlikleri de belirlendi. Polisin verdiği bilgiye göre ölü ele geçirilen saldırganların karı koca olduğu bildirildi. Verilen bilgiye göre saldırganlardan birisinin Syed (Seyid) Farook (Faruk) diğerinin ise eşi Tashfeen (Teşfin) Malilk olduğu kaydedildi. Faruk’un ve Maliki’nin Pakistan asıllı ve ABD doğumlu olduğu belirtildi. İkilinin internet üzerinden tanışarak Suudi Arabistan’da evlendiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.