New York’ta yeni yıl kutlamaları soğuk havaya rağmen coşkulu geçti

New York’ta yeni yıl kutlamaları soğuk havaya rağmen coşkulu geçti

New York’ta yeni yılın ilk dakikalarını Times Meydanı’nda karşılamak isteyen yaklaşık 1 milyon kişi dondurucu soğuğa rağmen meydanı doldurdu.

New York’ta günlerdir süren hazırlıkların ardından dünyanın dörtbir yanından gelenler, öğle saatlerinden itibaren meydanı doldurmaya başladı. Yerel saatle 18.00’de başlayan yeni yıl etkinlikleri kapsamında çeşitli gösteriler sunuldu. Taylor Swift, Carly Rae Jepsen ve Neon Trees gibi müzisyenler ve gruplar Times Meydanı’nın ortasına kurulan platformda kalabalığı coşturdu. 00000983339

Dondurucu soğuğa rağmen meydanı dolduran yaklaşık 1 milyon kişi en çok Güney Koreli müzisyen PSY’nin Gangnam Style şarkısına ilgi gösterdi. 2012 yılının son saniyelerini hep birlikte geriye doğru sayarak tamamlayan yerli ve yabancı turistler 100 yıldan fazla süredir devam eden ”kristal küre” seremonisini ilgiyle izledi.

Bir kozmetik firmasının ana sponsorluğunu üstlendiği kutlamalarda Times Meydanı’nı çevreleyen gökdelenlerden yaklaşık 1 ton konfeti serpildi.

New York polisi, kutlamaların güvenliğini sağlamak için yoğun güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda üniformalı polis memurunun yanı sıra terör ve bomba uzmanları ile sivil polisler kalabalık arasında güvenliği sağladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.