New Yorklular çocuklarını tuvalette büyütüyor
New York’ta yaşamak hem güç, hem pahalı. Bu sebeple bir çok aile çocuk sahibi olduktan sonra daha büyük bir mekanda yaşayabilmek ve çocuklarını doğal bir ortamda büyütebilmek için şehri terkediyor. Queens, Brooklyn Staten Island gibi New York’un diğer ilçelerine taşınanlar olduğu gibi, çözümü New Jersey ya da Connecticut gibi yakın eyaletlere taşınmakta bulanlar da var. Ancak kalabalık, kirli ve karışık olmasının yanında New York şehrinin benzersiz büyüsünden vazgeçemeyenler ise farklı çözüm yolları peşinde…
Aslında Manhattan’da kimi orta gelirli ailenin apartmanında daha çocuk gelmeden alışılmışın dışında dekorasyon alternatiflerine rastlamak mümkün. Musluğun altını ofis dolabına çevirenler mi istersiniz, buzdolabını yatak odasına koyanlar mı ya da bisikletini duvara asanlar mı? Çeşit çeşit her ihtiyaca göre farklı çözümler mevcut.
Simdilerdeyse yeni doğanlar için moda, gömme dolapları ya da tuvaletleri bebek odasına çevirmek. New Yorklu blog yazarı Joanna Goddard’ın evdeki ikinci tuvaleti bebek odasına çevirdiğini anlatmasının ardından internet sitelerinde kimi New Yorklular da aynı çözümü uyguladıklarını paylaşmaya başlayınca yeni bir dekorasyon modası ortaya çıkmış oldu.
Anneler taşınabilir beşikleri, tuvalette klozetin üstüne koyup yastıkla da destek vererek bebeklerinin rahatça uyuyabilmesi için onlara ait bir yer oluşturmaya çabalarını fotoraflarla sergileyerek bu yeni akımdan başkalarının da faydalanmasına yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Bu arada başlarından geçen komik olayları yeni durumun avantajlarını ve yanı sıra dezavantajlarını da paylaşmayı ihmal etmiyorlar. Mesela, bir aile tek tuvaletlerini çocuk odasına çevirince, bebek odasını temiz tutmak ve hijyeni koruyabilmek için tuvalet ihtiyaçlarını binalarındaki genel tuvalette gidermeye baslamışlar; duşlarını ise her gün gittikleri spor kulübünde alıyorlarmış.
Fakat söz konusu bloglarda New Yorkluların hiç biri, bebekleri büyüdüğü zaman ne yapacaklarına henüz deginmemiş. Şimdilik durumu kurtarabilseler de bebeklerle birlikte büyüyen ‘yer’ ihtiyacı sonunda taşınmayla son bulacak gibi!..
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment