Atlanta’nın en büyük ‘evsizlere yardım merkezi’nin suyu kesiliyor

Atlanta’nın en büyük ‘evsizlere yardım merkezi’nin suyu kesiliyor

Atlanta’nın en büyük evsiz barınma merkezi Peachtree-Pine Sığınma Evi suyunun kesilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Belediye tarafından suyunun kesileceğine dair uyarı mektubunun gönderildiği Atlanta’daki yüzlerce işyerinden biri olan sığınma evi, geçmişten kalan 600 bin dolarlık ödenmemiş su faturasını ödeyebilmek için yardım toplamaya çalışıyor.

Sığınma evi müdürü Anita Beaty, bir hayırseverden 100 bin dolarlık yardım bulduklarını, yetkililere ödemek istediklerini ancak yetkililerin bu miktarı kabul etmeyerek ve borcun tamamının ödenmesini istediklerini belirtti. 1.8 milyon dolar olan olan bütçelerinin belediye tarafından 200 bin dolara düşürüldüğünü ve 2010 yılından bu yana su faturalarını ödeyemediklerini söyleyen Beaty, “Belediye suyumuzu kesse bile, biz merkezimizi kapatmayacağız. Yardımseverlerden su kaynağı bulmaya çalışacağız. Zaten çok zor şartlar altında yaşayan yardıma muhtaç insanların bir de de bu yüzden üzülmelerini istemiyoruz.” dedi.

Vali sözcüsü Melissa Mullinax, ise “Merkezin suyu kesilirse yaşanmaz hale gelir. Bu yüzden yavaş yavaş burada kalan evsizleri diğer merkezlere gitmeleri için ikna etmeye çalışıyoruz. Böylece insanları buradan zorla çıkarmak zorunda kalmayacağız dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.