Oklahoma Warriors’ı farklı mağlup ederek seride 2-1 öne geçti

Oklahoma Warriors’ı farklı mağlup ederek seride 2-1 öne geçti

NBA Batı Konferansı final serisinin üçüncü maçında ev sahibi Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors’u 133-105 mağlup etti.

Maçın başından itibaren etkili bir oyun sergileyen Thunder özellikle Kevin Durant ve Russell Westbrook’un sayıları ile öne geçti.

İkinci periyotta Thunder’ın 38 sayısına Warriors 19 sayı ile cevap verebildi. İlk yarısı 72 – 47 Thunder’ın üstünlüğü ile biten maçın üçüncü periyodunda baskısını iyice arttıran Thunder’a karşı Warriors etkili bir oyun kuramazken, pota altındaki ribound mücadelelerinde de zayıf kalınca fark bir ara 41 sayıya kadar çıktı ve bu sezon Golden State Warriors’un en fazla fark yediği an olarak kaydedildi.

Oklahoma City Thunder koçu Billy Donovan son çeyrekte açılan fark sonrası yıldız oyuncularını yine saha kenarına alıp maçı yedek oyuncularla tamamladı.

Bir önceki maçın yıldızı ve sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) olan Stephen Curry bu maçta istenilen performansı sergileyemedi. Thunder’da Durant 33 sayı, Westbrook ise 30 sayı kaydederken Curry 24 sayıda kaldı. Temsilcimiz Enes Kanter de oyunda 18 dakika 7 saniye kalırken 12 sayı ve 10 ribound ile double-double yaptı. Thunder’dan Serge Ibaka da 14 sayı ile kariyerindeki playoff rekorunu kırdı.

Serinin bir sonraki maçı Salı günü yine Oklahoma’da oynanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.