Tarım dışı istihdam beklentilerin çok üstünde geldi

Tarım dışı istihdam beklentilerin çok üstünde geldi

ABD’de tarım dışı istihdam Aralık ayında beklentilerin üstünde bir artış kaydetti. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre bu ayda 292 bin kişiye istihdam sağlandı. Beklentiler 200 bin olması yönündeydi. Tahminlerin çok üstünde gelen istihdam sonrası işsizlik oranı yüzde 5 seviyesinde kaldı.

İstihdamların 275 bin’i sağlık, inşaat ve iş dünyasında sağlanırken, federal hükümet ise sadece 17 bin kişiye iş imkanı sundu. Son verilerle birlikte Kasım ayı istihdam verileri de 211 bin’den 252 bin’e revize edildi.
Bakanlık verilerine göre saatlik çalışma ücreti sadece 1 cent artış göstererek 25,24 dolara yükseldi. Geçen yıla göre saatlik ücretlerde toplamda yüzde 2,5 oranında bir yükselme gerçekleşti.

Uzmanlar, kış mevsiminin yumuşak geçmesinden dolayı, inşaat sektöründe devam eden istihdamın önemine dikkat çekti. Özellikle Amerikan Merkez Bankası (Fed)’in son gelen verilerle birlikte faizi artırmaya devam edebileceği belirtildi. Uzmanlar, enflasyon ve piyasalarda yaşanan çalkantılar nedeniyle Fed’in faiz artımada biraz daha dikkatli olabileceğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.