Türk Kültür Günü’ne Maine valisi ve 60’dan fazla senatör, milletvekili katıldı

Türk Kültür Günü’ne Maine valisi ve 60’dan fazla senatör, milletvekili katıldı

‘‘Türk Kültür Günü’’ kutlamasına katılan Maine eyalet Valisi Paul LePage, 14 Aralık’ta özgür basını susturmaya yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi. Vali, ‘Özgür Basın Susturulamaz’ yazılı döviz ile fotoğraf çektirip, Türk kültürü hakkında bilgi aldı.

Maine eyaleti Kongresi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Kültür Günü kutlamasına katılan Vali, ‘‘İlk defa 2012 yılında Maine’de Türk Kültürü Günü kutlaması yapıldı ve bugün bunu anmak onur verici’’ dedi.

Maine Türk Kültür Merkezi (TCC), Türki Amerikan Federasyonu Konseyi (CTAA) ve Türki Amerikan Ticaret Odası (CTAC) tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Türk Kültür Günü’, yoğun ilgi gördü. Programa 60’ın üzerinde senatör ve milletvekili katıldı. Programda Türk ve Amerikan milli marşlarının okunmasının ardından Vali LePage, TCC’nin Türk Amerikan ilişkilerine hem kültürel hem de ekonomik olarak kısa sürede yapmış olduğu katkılara dikkat çekti. LePage, ‘‘Sizler buraya hoş geldiniz. Sizlerin kültürünüzü buraya taşıyıp, tanıtmanız çok değerli.’’ dedi.

Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlaline de ‘‘Özgür Basın Susturulamaz’’ (Free Media Can Not Be Silence) yazılı döviz ile fotoğraf çektirerek tepki gösteren Vali LePage, kısa sürede demokrasi karşıtı bu ve benzeri haksızlıkların sona ermesini temenni etti.

IMG_4256SENATÖR: TÜRKİYE’DE YAŞANAN DEMOKRATİK SORUNLARI ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUZ

Programın Kongre’de yapılması için ev sahipliğini üstlenen Senatör Roger Katz, TCC’nin organize ettiği Türkiye gezisine katıldığını ve Anadolu ile Anadolu insanını çok sevdiğini söyledi. Türkiye’de son dönemlerde yaşanan demokratik sorunları üzülerek takip ettiğini belirten Katz, ‘‘Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen karalama kampanyalarından dolayı da çok üzgünüm. Gelişmeleri yakından takip ediyor, Türkiye’nin geleceği için endişe duyuyorum ancak TCC gibi Türk kültürünü örnek bir şekilde temsil eden kurumlar olduğu sürece uzun vadede bu olumsuzlukların atlatılacağına inanıyorum’’ dedi.

Yolsuzluk skandalının patlak vermesinden sonra Türkiye’de yaşananların son derece rahatsız edici olduğunu belirten Katz, ‘‘Savcıların sürgün edilmesi, polislerin tutuklanması, kişisel hak ve özgürlüklerin yok sayılması kabul edilemez ama her şeye rağmen Hizmet Hareketi’nin bu mükemmel katkılarıyla iki dost ülkenin ilişkilerinin artarak devam edeceğine inanıyorum.’’ diye konuştu.

Senatör Katz ile birlikte programın düzenlenmesi için ev sahipliği yapan Milletvekilleri Joan Welsh ve Richard Farnswort ise geçtiğimiz yıl düzenlenen Türkiye gezisine katıldıklarını ve Türk toplumuna büyük hayranlık beslediklerini dile getirdi.

Meclis Çoğunluk Lideri Milletvekili Jebb McCabe de konuşmasında Türk toplumunun Maine eyaletine kattığı renkliliklerden dolayı teşekkür etti. Türk kültürünün zenginliğine dikkat çeken McCabe, TCC’nin iki ülke ilişkilerine sağladığı olumlu katkının da her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

IMG_4216

Maine TCC Başkanı ve New England CTAA Koordinatörü Eyüp Şener ise kendilerinin sivil toplum kuruluşu olduğunu ve Maine ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacında olduklarını ifade etti. Şener, LePage ve Maine Kongresi tarafından her türlü aktivitelerinin samimiyetle desteklendiğini belirterek, ‘‘Sayın Vali tam bir Türkiye dostu, bu da çalışmalarımıza manen büyük destek olmakta’’ dedi.

Türk Hat sanatçısı Aydın Çayır katılımcıların özel yazma isimlikler hediye etti. Sanatçı Çayır’ın sergilediği canlı performans katılımcılardan büyük ilgi gördü. ‘‘Olive & Bean’’ adlı firmanın kurucusu Christine Abichaker de programa sponsor olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.