Trump, South Carolina’da da kazandı

Trump, South Carolina’da da kazandı

Cumhuriyetçi Parti içindeki South Carolina önseçimini partinin başkan aday adaylarından ünlü işadamı Donald Trump kazandı.

Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan emlak milyarderi Donald Trump, South Carolina önseçiminden de zaferle çıkmasını bildi.

Önseçim öncesi anketlerde favori görünen Trump, oyların yüzde 35’ine yakınını aldı. Yaklaşık 10 gün önce New Hampshire önseçimini de kazanan Trump, en güçlü başkan aday adayı olduğunu bir kez daha kanıtladı. 

Muhafazakar kimliği ile tanınan South Carolina eyaleti önseçiminde Trump’a partinin başkan adaylığı için yol verdi. Trump’ın ardından ikinciliği Florida Senatörü Marco Rubio elde etti. Rubio oyların yüzde 21.5’ini alırken, Teksas Senatörü Ted Cruz da yüzde 21.4 ile üçüncü geldi. 

Cumhuriyetçi Parti içindeki diğer başkan aday adaylarından Florida eski valisi Jeb Bush yüzde 9.8, Ohio Valisi John Kasich yüzde 7.3 ve emekli doktor Ben Carson yüzde 6.2 de kaldı.

TRUMP’IN BU ZAFERİ BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP

Donald Trump, halkın genelinde tasvip görmese de muhafazakar tabanda giderek daha güçlü bir aday olarak kendisini kabul ettiriyor. South Carolina eyaleti önseçim sonuçları Trump’ın sadece anketlerde değil sandıkta da birinci olduğunu kanıtlaması adına öneme arz ediyor. 

Trump’a anketlerde görülen desteğin önseçimde sandığa yansımayacağı öngörüleri South Carolina sonucu ile çökmüş oldu. Donald Trump’ı, Cumhuriyetçi Parti yetkilileri onaylamasa da Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde şuan en güçlü aday olarak dikkat çekiyor. 

Nevada eyaletinde bu Salı yapılacak olan Cumhuriyetçi Parti önseçiminde de Trump’ın galip çıkması durumunda 1 Mart tarihindeki ‘Süper Salı için (13 eyalette aynı tarihte önseçim olacak) elini daha da güçlendirecek.

ABD siyasetinde genel kanı, Süper Salı’dan galip çıkan başkan aday adayının genelde partinin başkan adaylığını da kazanacağı yönünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.