Silopi sınırına tanklar gönderildi

Silopi sınırına tanklar gönderildi

Irak sınırına askeri sevkiyat başladı, Milli savunma bakanı Fikri Işık ise ‘her ihtimale karşı hazır olmalıyız açıklaması’ yaptı.

28’inci Mekanize Piyade Tugay Birliği’ne ait zırhlı birlikler Silopi sınır kapısına doğru harekete başladı. Mili Savunma Bakanı Fikri Işık da yaptığı açıklamada “Her ihtimale karşı hazırlı olmalıyız. Terör tehdidine asla izin vermeyiz” dedi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait tanklar, Şırnak’ın Silopi ilçesine doğru yola çıktı.

Işık’ın açıklamaları şöyle:
 

*Özellikle Sincar bölgesinden tehdit olursa ve terör örgütünün orada yuvalanmasına göz yumulursa Türkiye gereğini yapar.

*Irak’a yabancı hiçbir unsurun Musul harekatında bulunmasını istemiyoruz, ileride bu bölgenin istikrarsızlığa sürüklenmesine seyirci olmamız beklenmesin.

*Türkiye’nin Irak’ta kalıcı olma hevesi yok, ancak Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorunda, sınırlarının berisinde bekleme zorunluluğu yok.

*Suriye’de barışçıl çözüm yollarını zorlamak durumundayız, sorunun masada çözülmesini zorlamalıyız.

*Suriye’de daha büyük göç dalgası ile Türkiye’ye baskı oluşmamasına çok dikkat ediyoruz.

*ABD kendi öncelikleriyle Türkiye’ninkiler arasında denge kurmaya çalışıyor; Rakka’nın YPG değil yerel güçlerle kurtarılması için çalışmayı sürdüreceğiz.

*Menbiç kesinlikle boşaltılacak, ABD’nin taahhütlerini yerine getirme noktasında birlikte çalışmak için şu anda zemin daha iyi.

*Başika’daki askerin güvenliği bizim için olmazsa olmaz, gerekirse ilave kuvvet gider.

*Türkiye’nin kırmızı çizgileri aşılır ve kayıtsız bir davranışla karşılaşılırsa (Irak’a askeri varlık girmesi konusunda) değerlendirme yapılır.

*Türkiye’nin acil ihtiyacını karşılayacak savaş pilotu var ancak standardın altındayız.

*F-35’lerde 6 sipariş vermiştik, ilk teslim tarihini öne çekiyoruz; 24 tane F-35 siparişiyle ilgili de yetki verdik.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.