Kayyımın Zaman’daki ilk icraatları

Kayyımın Zaman’daki ilk icraatları

Kayyımlar ilk iş olarak Feza Gazetecilik bünyesindeki basın kuruluşlarının yayınlarına müdahale etti.

Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı’nın internet siteleri devre dışı bırakıldı. Çalışma ofislerindeki bilgisayarlarda da erişim kısıtlandı.

Zaman Gazetesi’ne atanan kayyımlar gazetenin üst düzey isimlerinin iş akdini feshetti.

Başta gazetenin Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ve Today’s Zaman eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Bülent Keneş olmak üzere birçok isim görevden alındı.

Feza Gazetecilik bünyesindeki basın kuruluşlarının yayınlarına müdahale edildi. Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı’nın internet siteleri devre dışı bırakıldı. Gazete arşivi de silinmeye çalışılıyor.

Çalışma ofislerindeki bilgisayarlarda erişim kısıtlandı.

Polislere talimat veren kayyımlar gazete önündeki demokratik eylemde yer alan çalışanların hepsinin iş akdinin feshedileceğini söyledi.

Gazeteye gelen çalışanlara polis tarafından kayyımın talimatları iletildi. İş akdi feshedilen çalışanların kurum kartlarına el konuldu.

Gazete personeli polis kontrolünde eşyalarını alarak binadan çıkarıldı.

Binanın güvenlik çalışanlarının tümü işten atıldı. Benzer uygulama Koza İpek Grubu’na yapılan baskında da yaşanmıştı. (Özgür Düşünce)

Ayrıca Zaman Gazetesi’nden isimlerin sosyal medya paylaşımlarına göre; gazetenin önünde toplanmayan çöpler göze çarpıyor, yerlerde sigara izmaritleri..

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.