Barış Adaları’nın bağış kampanyalı ilk galasında 300 bin dolar toplandı

Barış Adaları’nın bağış kampanyalı ilk galasında 300 bin dolar toplandı

Barış Adaları Enstitüsü’nün (Peace Islands Institute-PII) New York’un ünlü otellerinden The Plaza’da düzenlenen ilk galasında kurumun faaliyetleri için 300 bin dolar toplandı. Bağış yapılan geceye New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun eşi Chirlane McCray’de katıldı. Bazı ülkelerin Birleşmiş Milletler (BM) daimi temsilcilerinin de katıldığı gecede Başkan Barack Obama tarafından Adalet Bakanlığı’na aday gösterilen Brooklyn Başsavcısı Loretta Lynch’e ‘2014 Barış Ödülü’ verildi.

Central Park’ın hemen yanı başında bulunan The Plaza otelde perşembe akşamı ABD’de yaşayan Türkler adına bir ilk gerçekleştirildi. Barış Adaları Enstitüsü Amerikalı davetlilerin ağırlıkta olduğu gecede, kurumun düzenlediği faliyetlerin devamı için yardım galası tertip etti. Geceye 200 den fazla konuk katılırken program sonunda hedeflenen bağış miktarına ulaşıldığı kaydedildi.

Programın açılış konuşması PII Başkanı Avukat Zafer Akın yaptı. Akın, yönetici olduğu kurumun düzenlemiş olduğu aktiviteler hakkında konuklara bilgi verdi. Akın, PII çatısı altında üç ana temanın işlendiğini dile getirdi. Akın bunları, dinler ve inançlar arası diyalog, küresel ilişkiler ve bu kapsamda ‘Afrikanın problemleri ve Afrikalıların çözümü’ başlıklı panel serisi ile gençlere yönelik ‘‘Genç Barış Elçileri’’ olarak sıraladı.

chirlane MccrayNew York şehri Belediye Başkanı de Blasio’nun eşi McCray de konuşmasında PII’ya yaptığı etkinlikten ve New Yorklulara gönüllü yardım elçileri olma yolunda teşviklerinden dolayı teşekkür etti. İnsanların en önemli görevlerinden birisinin yaşadıkları şehri veya bölgeyi daha yaşanabilir hale dönüştürmek olduğunu aktaran McCray, bunun da ancak yardımlaşma ve dayanışma ile elde edilebileceğini kaydetti. Kendisinin de çocukların eğitimi için çalışan bir derneğin yönetiminde bulunduğunu belirten şehrin First Ladisi McCray, insana yatırımın dünya da en değerli yatırım olduğunu vurguladı. McCary, Barış Adaları’nın da bu bağlamda hizmetler vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Manhattan Üniversitesi Öğretim Üyesi  ilahiyatçı Prof. Dr. Andrew Skotnicki de birlik ve beraberliğin yalnızca fiziksel değil insanlara ruhende büyük güç verdiğini söyledi. Barışa, gençliğe ve insanların biribirini anlamaya yönelik çabalara yalnızca dindar değil tüm insanların yardım etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Skotnicki, bilimin de, bilim insanlarının da hep ortak amacının insanlığa daha yaşanabilir dünya bırakmak olduğunu vurguladı. Skotnicki, ‘‘İşte Barış Adaları da bunun için çalışıyor ve yarına daha güzel bir dünyanın inşasına katkıda bulunmayı amaçlıyor’’ dedi.

Kendisinin Türk Kültür Merkezi’nin öncülüğünde iki defa Türkiye’ye gitme imkanı elde ettiğini aktaran ilahiyatçı profesör davetlilere, ‘‘Bu insanların öncülüğünde Türkiye’de inanılmaz güzelliklere tanıklık ettim. Kutsal mekanları dolaştım, Türk insanları ile tanışıp, sohbet ettim. Benim Türkiye’de gördüklerim ve yaşadıklarım tek kelime ile inanılmazdı. Bu insanlarla Türkiye’ye mutlaka gidin ve böyle bir fırsatı sakın kaçırmayın’’ diyerek katılmcılara yardım konusunda cömert olmalarını tavsiye etti.

Gecenin sunuculuğunu FM kanalında 106.7’den yayın yapan ve ABD’nin en çok dinlenen radyo istasyonlarından olan WLTW’un sunucularından Helen Little yaptı. Programın açılışı ‘‘New York Kore Kültür Hizmeti’’ adlı grubun canlı performansı ile başladı. Yardım galasında şarkı yazarı ve şarkıcı Amy Rivard ile pianist Paul Knight de canlı performansları ile göz doldurdu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.