Airbnb’ın New York’ta kiraladığı evlerinin yüzde 55’i illegal

Airbnb’ın New York’ta kiraladığı evlerinin yüzde 55’i illegal

Ev kiralama sistemi olarak bilinen Airbnb şirketinin New York’ta kiraladığı evlerin yarısından çoğunun illegal olduğu iddia edildi.

Share Better isimli internet sitesi tarafından yapılan bir araştırmada Airbnb’in New York’ta bulunan evlerinin yüzde 55’i yani 28 bini illegal. Sözkonusu apartmanların konut kurallarını ihlal ettiği belirtildi. Kamu Avukatı Letitia James, şirketlerin daha yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. James, “Airbnb uygulamaları, uygun fiyatlı evleri yok ediyor” dedi.  

New York Eyalet Çoklu Konut Kanunu’na göre bir apartmanda 3 ve daha fazla daire (sahibi dairede yaşamadan) 30 günden daha az bir süreliğine kiraya verilemiyor. Son yapılan araştırmaya göre Airbnb listesinde yer alan 8 bin 58 daire binada sahibi bulunmadığı için illegal duruma düştü.

Geçen hafta New York milletvekilleri, Airbnb kullanıcılarının kira listesine konulan evlerin 7 bin 500 dolardan fazla olması halinde ceza alacak tasarıyı geçirdi. Tasarının yasallaşması için vali tarafından imzalanması gerekiyor.

Airbnb ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Şirkete göre New York’ta listelenen evlerin legal olduğu ve yüzde 72’nin ev sahiplerinin binada yaşadığını savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.