Bu cihaz, televizyonu bilgisayara dönüştürüyor

Bu cihaz, televizyonu bilgisayara dönüştürüyor

Teknoloji devi INTEL, bilgisayar anlayışını değiştirecek yeni bir cihaz geliştirdi. 200 gram ağırlığındaki Intel Compute Stick, herhangi bir televizyon veya monitörü anında Windows 10 tabanlı bilgisayara dönüştürüyor.

Bilgisayar dediğimizde çoğumuzun aklına büyük kasalı cihazlar veya laptoplar geliyor. Ama artık bu geride kaldı. Avuç içine sığacak kadar küçük boyutlu Intel Compute Stick adlı bir cihaz, HDMI girişi olan herhangi bir televizyon veya monitörü Windows 10 tabanlıbilgisayara çeviriyor. Görünüm olarak tombul bir USB belleği andıran cihazın ağırlığı yalnızca 200 gram.

Ufak boyutuna aldanmayın. Dört çekirdekli Intel Atom işlemci, Intel HD grafik, dahili Wi-Fi, Bluetooth, 32 GB hafıza, 2 GB RAM, USB 2.0 ve 128 GB’a kadar destekleyen Micro SD hafıza kartı girişi gibi teknik özelliklere sahip. Tıpkı bir bilgisayar gibi.

KURULUM VE KULLANIM

İlk kurulum için bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız var, ayrıca elinizin altında mutlaka bir mouse ve klavye olmalı. Kablosuz olursa daha iyi. Değilse ya bir USB çoğaltıcı takmalı veya dönüşümlü kullanmalısınız. Kurulum aşamasında kişisel bilgilerinizi girmeniz ve Wi-Fi şifrenizi yazmanız gerekiyor.

Her ne kadar cihaz tak çalıştır özelliğine sahip olsa da ilk yükleme ve güncellemelerin yapılması en az 20 dakikanızı alıyor. Sonunda Windows 10 tabanlı bilgisayarınız hazır. Eğer Android veya iOS cihazınız varsa kurulumdan sonra Intel Remote Keyboard uygulamasını indirin. Böylece Intel Compute Stick’le kullanabileceğiniz sanal bir klavyeye sahip oluyorsunuz.

NE İŞE YARIYOR?

Intel Compute Stick’in en ilgi çekici yanı cebinizde taşıyabilecek kadar küçük boyutlara sahip olması. HDMI girişi olan herhangi bir televizyon veya monitör bu cihaz sayesinde Windows 10 tabanlı bir bilgisayara dönüşüyor. Performans başarısı ise sizin kullanma biçiminize bağlı. Eğer basit ofis işlemleri yapmak, internette gezinmek, YouTube/Netflix’ten 1080p video izlemek istiyorsanız başarılı bir cihaz.

Onunla evde bir medya merkezi kurabilir, bulut uygulamalar sayesinde cihaza bir şey yüklemeye gerek kalmadan ofis dosyalarınıza her yerden ulaşabilir veya farklı deneyler için kullanabilirsiniz. Ama grafik ve video tasarımı gibi yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan bir kullancısıysanız size yeterli gelmeyecektir. Bluetooth özelliğinin bazen aksaması ve cihazın kısa sürede ısınması da diğer eksi yönleri olarak not edilebilir.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.