Zarrab savcısı: Davaya Gülencilerin nüfuz etttiği iddiaları absürd!

Zarrab savcısı: Davaya Gülencilerin nüfuz etttiği iddiaları absürd!

New York Güney Bölgesi Başsavcı Vekili Joon H. Kim; İstanbul Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma baslatması ile ilgili; ”absürd” ifadesini kullandı.

Başsavcı Vekili Kim İranlı bir hacker hakkında basın açıklaması yaptığı sırada Türkiye ile ilgili sorulara da cevap verdi. Bir gazetecinin Türkiye’de hakkında soruşturma açıldı bununla ilgili bir açıklamanız olacak mı? sorusu üzerine Başsavcı Vekili Kim “Bunu duyduğumda şaka olduğunu zannettim. Bunun Reza Zarrab soruşturmasını başlattığımız için olduğunu düşünüyorum. Bunlar hakkında çok konuşmak istemiyorum. Bazı haberlerde iddia edildiği gibi soruşturmayı yürüten savcı ve FBI ajanlarının Türkiye’nin iç politikası tarafından yönlendirilmiyor. Hatta bazı yazılarda, savcılığımız, bakanlığımız ve mahkemeye bazı Gülencilerin nüfuz ettiği ifade ediliyor. Bütün bu iddialar çok absürd. Yargı sistemimizi bilen, ofisimizi bilen herkes bu iddiaların absürd olduğunu bilir. Dava önümüzdeki hafta başlayacak. Bunları söyleyenler, yargı sistemimizden ve kanunların nasıl işlediğinden haberleri yok.”şeklinde yanıtladı.

Başsavcı Vekili, hem savcılarımız ve hem FBI çalışanları, yurt dışında ABD kanunlarına göre suç teşkil edecek soruşturmalara, kanıtlar ve hukuk çerçevesinde devam edeceğini vurguladı.

İstanbul Başsavcılığı, Zarrab’ı tutuklatan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ve davada 17 Aralık tapelerini dinleteceğini açıklayan New York Güney Başsavcısı Joon H. Kim hakkında soruşturma başlatmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.