Evsiz ölümüyle ilgili polis memurlarına soruşturma

Evsiz ölümüyle ilgili polis memurlarına soruşturma

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Orange County’nin Fullerton şehrinde hayatını kaybeden evsiz bir kişinin ölümü ile olarak, olayla bağlantısı olduğundan şüphelenilen polis memurları hakkında soruşturma başlatıldı. Fullerten resmi yetkililerinden alınan bilgiye göre şehrin polis departmanına soruşturmayı yürütmek için bağımsız bir müfettiş atandı.

Fullerten şehir avukatı Richard Jones, dosyanın vekil Polis şefi Dan Hughes’a geçen salı günü sunulduğunu ve olayda kişisel bilgiler de olduğundan dolayı dosyanın gizli tutulacağını açıkladı.
5 Temmuz günü Fullerton şehir polisi şüpheli bir şahsın park halindeki bir arabaya zorla girmeye çalıştığı yönünde bir ihbar almış, bu ihbara dayanarak evsiz ve aynı zamanda şizofren olan Kelly Thomas adındaki bir kişiyi tutuklamaya çalışmıştı. Polise direnen ve silahsız olan Kelly Thomas’a elektroşok uygulanmış ve yaşanan arbede sonucu Thomas komaya girmişti. Kelly Thomas bu olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Olaya karışan iki polis memuru ile alakalı soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma açılan iki polis memuru ile ilgili ön soruşturma 7 Mayıs’da başlayacak.
Şehir avukatı Richard Jones polis şefi Dan Hughes’ın polis departmanında bu duruma müdahil olan polisler için de bir uyarı hazırladığını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.