Los Angeles Okul Bölgesi, Apple ve Pearson’a dava açmaya hazırlanıyor

Los Angeles Okul Bölgesi, Apple ve Pearson’a dava açmaya hazırlanıyor

Los Angeles Okul Bölgesi her öğrenci, öğretmen ve yöneticiye verilmesi amaçlanan iPad’lerin müfredat üzerinde çok fazla probleme yol açtığı gerekçesiye teknoloji devi Apple’dan milyonlarca dolar tutarında geri ödeme bekliyor.

Salı günü kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda Eğitim Kurulu, avukatlarına Apple ve müfredatı hazırlayan Pearson isimli firmaya dava açma yetkisini verdi. Ülkenin en büyük ikinci okul bölgesinin avukatı olan David Holmquist Pazartesi günü Apple’a bir mektup gönderildigini bildirdi ve “Apple’dan yeni gelecek ya da eskilerini telafi etmeye yönelik gönderilecek hiçbir Pearson ürününü kabul etmeyeceğiz” dedi. Pearson uygulamada problem olmadığını savunurken Apple konu ile alakalı açıklama talebini geri çevirdi.

1.3 milyar dolar değerindeki proje 2013 sonbaharında başlar başlamaz sorun yaşanması sebebi ile sekteye uğramıştı. Akabinde Pearson ve Apple firmalarının ihaleye fesat karıştırmış olma ihtimalleri üzerinde konuşulmuştu. FBI’ın bu konu ile alakalı araştırmaları halen devam ediyor.

Bir yıl önce Apple firmasına mektup gönderen Los Angeles Okul Bölgesi, Apple’dan yaşanan sorunlarla alakalı Pearson firması ile kontağa geçilmesini ve sorunların giderilmesini talep etmişti. Projenin yöneticisi Bernadette Lucas’ın verdiği bilgilere göre Mart ayı içerisinde 69 tane okuldan sadece 2 tanesi Pearson uygulamasını düzenli kullanabilmiş. Her sınıfın hergün bir ya da iki kere uygulama ile alakalı sorun yaşadığını belirten Lucas, öğrenciler ve ögretmenlerin sürekli sorun çıkaran uygulamaya rağmen ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Lucas’a göre geriye kalan okullardaki toplam 35 bin öğrenci zaten uygulamayı kullanmayı bıraktı.

Uzmanlara göre ise tek sorun teknik yetersizlik değil. İngilizce seviyesi çok iyi olmayan öğrenciler için mevcut metaryellerin kullanılamaz olduğunu ifade eden uzmanlar ayrıca online test imkanının olmamasını da uygulamanın eksik yönlerinden biri olarak belirtiyor.

Pearson firmasının sözcüsü Stacy Skelly, “Los Angeles Okul Bölgesi ile çok uzun zamandır beraber çalışmanın gururu içerisindeyiz. Yeni teknolojilerin kalabalık gruplara uygulanmasında bazı zorluklar olsa da performansımızın kalitesinden asla ödün vermeyiz” diyerek firmayı savundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.