Murdoch, Yankee’nin yüzde 49 hisselerini aldı

Murdoch, Yankee’nin yüzde 49 hisselerini aldı

News Corporation Amerika’nın en ünlü beyzbol takımlarından olan ve bugüne kadar en fazla şampiyonluğa ulaşan New York’un Yankee takımına ait YES Network’un yüzde 49 hissesini aldığını duyurdu.

Kabloludan yayın yapan ve Amerika’da en fazla taraftarı bulunan Yankee beyzbol takımının YES Network televizyon kanalının sahibi olan Yankee Global Girişimcilik, Goldman Sachs ile diğer ortaklarına hisse senetlerinin yüzde 49’unun satılmasından dolayı toplam 500 bin dolarlık ödeme yapılacak.  

Steinbrenner ailesinin kontrolünde olan Yankee takımı ve YES Network, hisse satışlarından sonra yine uzun dönemde ailenin kontrolünde olacağı belirtildi.
News Corporation 3 milyar dolar bedel ile aldığı yüzde 49’luk hisse senetlerini üç yıl aradan sonra 3.8 milyar dolar bedele çıkarmak istediğini duyurdu. Uzmanlar her ne kadar Steinbrenner ailesinin kontrolünde olsa da Yankee beyzbol takımı üç yıl sonra News Corporation’ın YES Network üzerinde yüzde 80’ini kontrol edeceğini öngörüyor. Bunun da uzun vadeli planda Yankee takımının da News Corporation’a geçebileceği yorumları yapılıyor. Eğer News Corporation üç yıl sonra hisse senetlerinin değerini 3.8 milyar dolara çıkarmayı başarırsa Yankee Global Girşimcilik şirketinin hisse senetleri toplamı oldukça düşük olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.