Amerika’da yaşamak istemeyeceğiniz 7 eyalet

Amerika’da yaşamak istemeyeceğiniz 7 eyalet

Amerika Birleşik Devletleri, gerek ekonomik anlamda gerekse doğal güzellikler bakımından bir çok insanın yaşamak istediği bir ‘rüyalar’ ülkesi. Hayat standarlarının bir çok ülkenin üzerinde olması bu ülkeyi cazip kılan en önemli etkenlerden biri. Ayrıca özgürlükler, insan hakları ve doğal yaşamla iç içe olabilme imkanı adeta bir mıknatıs gibi insanları buraya çekiyor. 2013 yılı verilerine göre ülkede kişi başına düşen milli gelir ise 47 bin 284 dolar. Hal böyleyken çok geniş bir yüzölçümüne sahip bu ülkede ekonomik anlamda çokda ferah olmayan eyaletler var. Eğer ABD’de yaşıyor veya burada yaşamayı planlıyorsanız bu eyaletlere bir göz atmanızda fayda var.

İşte yaşamak istemeyeceğiniz 7 eyalet:

Mississippi: işsizlik oranı yüzde 8.7 olan bölgede, şu anda 116 bin kişi hala işsiz ve halihazırda çalışanların büyük bir kesimi dar gelirli. ‘Gallup Şirketi’nin yaptığı anket sonuçlarına göre burada yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu, ülkenin ekonomisi hakkında oldukça ümitsiz. Buna ilaveten nüfusun yüzde 13’ü şeker hastası, yüzde 32’si obez ve yüzde 23’ünün ise herhangi bir sağlık sigortası yok. Tüm bu durumlardan dolayı Mississippi eyaleti orada yaşayanlara ve yaşamayı düşünenlere iyi bir gelecek vaat etmiyor.

Kentucky:  Tüm ülke genelinde ortalama yüzde 8.2 işsizlik oranıyla oldukça büyük bir orana sahip olan eyalet, hala otomobil ve benzin endüstrisiyle ekonomisini kurtarmaya çalışıyor. Bölge, ayrıca ciddi sağlık sorunlarıyla baş etmek zorunda çünkü nüfusun yüzde 13’ü obez ve yüzde 20’sinin sağlık sigortası yok.

Alabama:  İşsizlik oranı hala yüzde 7.4 oranında seyreden eyalette, iş olanakları oldukça sınırlı. Son günlerde bölgede özellikle Birmingham şehri taraflarında bulunan birçok önemli metro şirketi ve okul yönetimi iflas ettiğini kamuoyuna duyurdu. Nüfusun yüzde 28’i obez ve çok sayıda insan sağlık sigortasından yoksun.

Tennesse:  Eyaletin geleceği hiç parlak gözükmüyor. Tennesse iş departmanının verdiği bilgiye göre, önemli yiyecek ve imalat fabrikalarının gelecek on yıl içerisinde her yıl üretimlerinin yüzde 1 buçuğunu durdurması bekleniyor. Bölgede yaşayan halkın yıllık ortalama geliri ülke genelinde 41. sırada yer almakla beraber hala düşmeye devam ediyor.  Eyalet, yüzde 28 obez ve yüzde 12 şeker hastalığı oranıyla sağlık alanında da son derece kötü bir konuma sahip.

Newyork:  Ülkenin en büyük finansal ve kültür merkezi olmasına rağmen, yeni iş fırsatları oluşturma konusunda oldukça yetersiz ve hayat şartları çok pahalı. Nüfusun yüzde 32 si obez, yılda yaklaşık 25 bin insan sigaradan ölüyor ve büyük bir çoğunluğun da sağlık sigortası yok.

New Jersey:  Eyalet yüzde 9.2’yle  ülkenin en yüksek işsizlik oranına sahip. Oldukça yavaş gelişen iş fırsatlarına karşın aynı zamanda ülke genelinde suç oranının en fazla olduğu yer. Anket sonuçlarında nüfusun yüzde 51’inin gelecekteki yaşam standartları konusunda son derece kötümser düşüncelere sahip.

 

Pennsylania:  Eyaletin ekonomik durumu, komşularınınkine fazlasıyla benzeyen bir tablo çıkarıyor karşımıza. Bölgede yaşayanların  sadece yüzde 66’sı ekonomik ve refah durumlarının iyi olduğunu kaydederken, yüzde 49’u  ekonomik gelişme hususunda son derece karamsar. Bu da büyük ihtimalle 7.4 oranındaki işsizlik sorunundan kaynaklanıyor. Pennsylania, tüm ülke çapında, çelik ve kömür üretiminde  6. büyük eyalet olmasına rağmen, 50 eyalet arasında kişi başına düşen gelir bakımından 29. sırada yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.