Obama Nashville’de McGavock Lisesi’ni örnek gösterdi

Obama Nashville’de McGavock Lisesi’ni örnek gösterdi

Başkan Obama perşembe günü eğitim alanındaki başarılarından dolayı gittiği Tennessee Nashville’deki McGavock Lisesi’nde  konuşma yaptı.

Konuşmasında erken çocukluk dönemi eğitiminin genişletilmesi konusuna değinen Obama aynı zamanda “Bu okula gelmemin sebebi okulunuzun ve sizlerin yaptığı güzel işleri duymamdır. Eğer Nashville, öğretmenleri, aileleri, işverenleri ve okulları, gençlerin eğitimi için biraraya getirip bu güzel işleri yapabiliyorsa bunu heryer yapabilir.” dedi.

Obama asgari ücretin yükseltilmesi, yeni emeklilik sistemi, son zamanlarda hazırlanan eğitim reformları ve özellikle okul öncesi eğitimin geliştirilmesi konularına değindi.

iki gün önce arkadaşı tarafından yanlışlıkla silahla vurularak ölen Kevin Barbee için ailesine ve okul arkadaşlarına başsağlığı dileyen Obama, “Eşim ve ben bu üzücü durum yüzünden zor günler geçiren sizler için dua ediyoruz.” dedi.

Obama ayrıca konuşma yapmak için bu okulu seçmesinin sebebi olarak, eyaletin eğitim reformlarını uygulamadaki çabası, mezuniyet derecelerindeki yükseliş, okulu bırakma oranlarındaki ciddi düşüş, üniversiteye hazırlık kurslarının iş ve uygulamaya yönelik beceriler içerdiği için öğrencilerin hızlı gelişme göstermeleri, özellikle Tennessee ve Nashville’deki okul öncesi eğitim kurumlarındaki artma ve gelişmelerin olduğunu belirtti.Okul öncesi eğitimin eyaletteki bütün çocukları kapsayacak nitelikte olmasının ve eğitim alamamış çocuğun kalmamasının çocukların ilerideki eğitim seviyesinin yükselmesinde önemli rol oynadığını ve okul öncesi eğitim reformlarının önemini vurguladı.

Tennessee, 2010 seçimlerinde Obamanın kazandığı ilk eyaletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.