Prof. Conway: Gülen, batılı filozofların aksine, teoriyi pratiğe döküyor
‘Hizmet Hareket’inin dünya barışına katkısının tartışıldığı sempozyumda konuşan Mount St. Mary’s Üniversitesi Profesörü Trudy Conway, Fethullah Gülen’in, batılı filozofların aksine, teoriyi pratiğe döktüğünü söyledi.
Zaman Amerika’ya konuşan Mount St. Mary’s Üniversitesi Profesörü Trudy Conway, Hizmet Hareketi’nin temelinde diyalog ve hoşgörünün oluşmasına imkan sağlayan üstün meziyetlerin yer aldığını dile getirdi. Fethullah Gülen’n öğretilerinden övgüyle bahseden Conway, “Birçok batılı filozof teorik açıdan harikuladedir. Ama onların hayatına baktığınızda ve başka çalışmalarını okuduğunuzda meziyetleri noktasında bir tutarsızlık görürsünüz.” dedi. Conway, Gülen’in ise konuştuğu gibi davranan, teorilerini pratiğe döken ve başkalarını buna teşvik eden biri olduğunu ifade etti.
Hizmet Hareketi’ni ilk tanıdığından bu yana inandığını dile getiren Conway, “Bu konferans beni doğruladı.” dedi. Konferansa katılan doktora eğitimi almış kadın konuşmacılara dikkat çeken Conway, kadınların hareketin üst poziyonlarında daha fazla yer aldığını görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.
Incarnate Word Üniversitesi Profesörü Martha Ann Kirk, Hizmet Hareketi’nin dünya barışına katkısını Irak’ta gördüğü faaliyetler üzerinden değerlendirmek istediğini ifade etti. Kirk, 30 yıldan fazla bir süredir şiddetin görüldüğü ülkede Türk öğretmenlerin bilgi ve beceri dışında fazilet gibi değerleri öğrettiklerini görmenin hayret verici olduğunu söyledi.
Irak’ta bulunan farklı etnik ve dini gruplar arasında anlaşmazlıkların yaşanabildiğine dikkat çeken Kirk, “Ama Türk Okulları çocuklara birlikte çalışmayı, birbirine saygı duymayı ve önyargıların üstesinden gelmeyi öğretiyor. Bu barışa muhteşem bir katkı.” şeklinde konuştu.
Fethullah Gülen’in Allah’ı derinden seven bir insan olduğunu belirten Kirk, “Bu sevgi onu insanlığı sevmeye ve şefkat duymaya yöneltiyor. O insanları kardeşlerine önem vermeye davet ediyor. Ben bir hristiyanım ve maneviyat dersi veriyorum. Ama ayrıca Fethullah Gülen’i de öğretiyorum. Çünkü o maneviyat noktasında dünyadaki herkes için harika bir örnek.” dedi.
Martin Luther King’ten etkilenmesiyle 50 yıldan fazla süredir ders verdiğini dile getiren Humboldt Devlet Üniversitesi Profesörü Thomas Gage, “Kariyerimin sonunda Fethullah Gülen’i okuma şansı buldum. Şunu gördüm ki Martin Luther King ve Fethullah Gülen, Nelson Mandela misali, daha iyi bir dünya kuruyorlar.” dedi.
Amerika Katolik Üniversitesi Profesörü Wilhelmus Walkenberg ise Hareket’in eğitim, diyalog ve yardım faaliyetleri olmak üzere üç alanda dünya barışına katkıda bulunduğunu ifade etti. Diyaloğu farklılıkların üstesinden gelmenin en güzel yolu olarak niteleyen Walkenberg, hareketin yardım faaliyetleri konusunda çok aktif olduğunu ifade etti.
Washington’da düzenlenen ‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ adlı uluslararası sempozyuma 16 ülkeden 35 akademisyen katıldı.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment