Trump’tan Müslüman askerin babasına cevap

Trump’tan Müslüman askerin babasına cevap

Oğlunu Irak’ta kaybeden ve Demokrat Parti Kurultayı’nda Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’a karşı konuşarak gündeme gelen Müslüman babaya cevap gecikmedi.

Trump’ın kampanyası ve Donald Trump Khizr Khan’a ayrı ayrı cevap verdi.

Khizr Khan, Demokrat Parti’nin geçen haftaki kurultayında karısıyla birlikte kürsüye çıkarak Trump’ı eleştirmiş, “Trump’a kalsa, oğlum Amerika’da olamayacaktı” demişti. Khan ayrıca, Trump’ın Amerikan Anayasası’nı hiç okumadığını savunarak “Ben size bir kopyasını verebilirim” diye konuşmuştu.

Kampanyadan yapılan açıklamada, “Yüzbaşı Humayun Khan bir kahramandı ve ülkesi için canını feda etti. Ancak asıl sorun onu öldüren radikal İslamcı teröristler ve bu radikallerin daha fazla zarar vermek için ülkemize girmeye çalışması” denildi.

Trump ise katıldığı bir televizyon programında hem ABD Anayasası’nı okumadığı hem de hiçbir fedakarlıkta bulunup kimseyi kaybetmediği sözlerine cevap verdi.

Donald Trump, “Oğlunu kaybettiği için gerçekten üzgünüm. Ancak şimdiye kadar benimle hiç görüşmemiş olan birinin milyonlarca kişinin karşısına çıkıp Anayasa’yı okumadığımı (ki bu doğru değil) ve başka yanlış şeyler söyleme hakkı yok” dedi. Cumhuriyetçi Parti başkan adayı daha sonra da, “Çok, çok çalışıyorum. Binlerce, binlerce, on binlerce kişiye iş imkanı yarattım. Muhteşem yapılar inşa ettim. Olağanüstü başarılarım var. Sanırım çok şey yaptım” diyerek sözlerine devam etti.

Trump Khan’ın yanında kürsüye çıkan ama konuşma yapmayan eşine yönelik de, “Karısına bakın. Orada duruyordu. Söyleyecek bir şeyi yoktu. Belki de söyleyecek bir şeyi olmasına izin verilmiyordu” ifadesini kullandı.

Khizr Khan’ın karısı Ghazala Khan, Cuma günkü açıklamasında, kürsüde konuşmadığını, çünkü ağlamadan oğlunun fotoğrafına bakamadığını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.