Embrace Relief gönüllüleri kermeste buluştu

Embrace Relief gönüllüleri kermeste buluştu

Amerika’da yaşayan hayırseverlerin kurduğu Embrace Relief Derneği gönüllüleri, Ramazan öncesinde tertiplenen “Hayır Kermesi”nde buluştu.

Merkezi New Jersey’de bulunan Embrace Relief Derneği, gerek Amerika içinde gerekse uluslararası ölçekte gerçekleştirdiği faaliyetlerle adından söz ettiriyor.

Nijerya’dan Filipinler’e, Bosna’dan Japonya’ya dünyanın farklı bölgelerinde yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmaya çalışan dernek, geçen yıl Suriyeli mülteciler için tertiplediği battaniye ve mont toplama kampanyasıyla öne çıkmıştı.

Amerika’nın farklı bölgelerinde 100’ü aşkın noktada Suriyeli mülteciler için toplanan yeni ve az kullanılmış kıyafetler daha sonra deniz yoluyla Türkiye’ye ulaştırılmış ve yaklaşık 16 TIR dolusu malzeme Kimse Yok Mu Derneği’nin işbirliğiyle Türkiye’ye sığınan ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtılmıştı.

Pazar günkü etkinlikte dernek bünyesinde yer alan hayır mağazasında satılan kıyafet ve ev eşyalarının yanında hanımların hazırladığı leziz ev yemekleri de görücüye çıktı.

Bu yılki kermesten elde edilen gelirin tamamının Haitili yetimlerin daha sağlıklı yaşam koşullarına kavuşmaları için kullanılacağını belirten Dernek Başkanı Osman Dülgeroğlu, “Haitililer 2010’da yaşadıkları yıkıcı depremin etkisini üzerlerinden atabilmiş değiller. Bu küçük ada ülkesinde 800 civarı yetimhane bulunuyor. Daha önce sağlık ekipleriyle birlikte bu yetimhanelere gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde buralarda yaşayan çocukların pek çoğunun temel ihtiyaçlarının bile doğru-dürüst karşılanamadığını, bazılarının günde bir öğün bile yemek yiyemediklerini gördük. Bu yüzden Batı Yarımküre’nin en fakir ülkesi olarak adlandırılan Haiti’yle iki yıldır daha yakından ilgileniyoruz. 2015 yılında yetim sponsorluk programlarımızla 350 kadar Haitili yetime yardımcı olmaya çalıştık. Bunun yanında yetimhane iyileştirme projelerimiz var. Bu etkinlikten elde edilen geliri de bu sayıları daha yukarı çekmek için kullanacağız” dedi.

Embrace Relief Derneği mülteci ve yetim desteği çalışmalarının yanı sıra sağlık, eğitim ve afet yardımı projeleriyle de biliniyor. Su kuyusu projeleriyle bugüne kadar Afrika’nın değişik bölgelerinde 180’i aşkın su kuyusu açarak yaklaşık 150,000 insanı içilebilir temiz suyla buluşturan dernek, yine Sahraaltı Afrika’da çok yaygın bir problem olan katarakta bağlı körlükle mücadele için yüzlerce katarak ameliyatı yaptırdı.

Kermesin açılışını ilahiyatçı yazar İsmail Büyükçelebi yaptı, ardından da dua etti.

Write a comment

1 Comment

  1. Zehra June 7, 19:07

    Rabbim bu Hayır kermesin de tüm emeği geçen herkesden razı olsun…!
    Allahım gönüllü dostlarımızın sayılarını artırsın inşAllah…
    Amin

Only registered users can comment.