Hapishane çizimleri sergileniyor

Hapishane çizimleri sergileniyor

27 Temmuz 2016’dan beri demir parmaklıklar ardında olan Zaman gazetesinin eski görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’nın hapishanede yaptığı çizimlerinden oluşan sergi, 30 Ocak’ta New York’taki Yeh Art Gallery’de açılacak.

KARANLIKTA ÇİZİLEN ESERLER

3 buçuk yıldır hapiste olan, bu sürenin yaklaşık 8 ayını hücrede geçiren Yazıcı’nın sergisi “Dark White” (Karanlık Beyaz) adını taşıyor. Sergi adını, Yazıcı’nın hücrede yaptığı çizimlerden alıyor. Kendi elinden çıkan sergi afişinde Yazıcı’nın, “Eskiden siyah-beyaz çizerdim, şimdi artık karanlık ve beyaz” ifadeleri yer alıyor. “Dark White”ta Yazıcı’nın 40 eseri sanatseverlere sunulacak. Sergide sanatçılar Chen Dongfan ve Patrcia Domínguez’in de eserleri yer alacak. Serginin küratörlüğünü ise Xin Wang üstlendi.

WASHINGTON POST GÖRSEL YÖNETMENİ DUYURDU

St. John’s Üniversitesi’nin sponsorluğunda düzenlenen serginin duyurusunu Washington Post gazetesinin görsel yönetmeni Greg Manifold yaptı. Yazıcı ile birlikte Society for News Design (SND) yarışmalarında jüri üyeliği yapan Manifold, Yazıcı’nın hapse atılmasından beri gelişmeleri yakından takip ediyor. 14 Mart’a kadar açık olacak serginin duyurusunu sosyal medya hesabından yapan Manifold, “Güçlü çizimlerin olduğunu bu sergideki eserlerin bazıları Silivri Hapishanesi’ndeki hücrede loş ışıkta çizilmiş parçalardan oluşuyor,” ifadesini kullandı.

10 YIL HAPİS CEZASI

Fevzi Yazıcı 2003-2016 yılları arasında Zaman’ın görsel yönetmenliğini yapmış ve uluslarası yarışmalarda 100’den fazla ödüle değer görülmüştü. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Tuğrul Özşengül ile birlikte yargılanan Yazıcı, Zaman reklam filmiyle ilgisi olduğu gerekçesiyle 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.